ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ ΗΜΟΣ ΣΑΡ ΩΝΙΚΟΥ

Καλύβια, 31 – 07 – 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σαρωνικού, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την κοινωνική του ευαισθησία και σε συνέχεια δράσεων που έχει πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών του (λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, κίνημα διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κ.α.), συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ» για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 9:00 π.μ. στην είσοδο του Δ ημαρχείου Σαρωνικού (Αθηνών και Ρήγα Φεραίου, Καλύβια) σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ανάλογες δράσεις θα λάβουν χώρα την ίδια μέρα και στους ήμους Ραφήνας – Πικερμίου και Μαρκοπούλου.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που θα συγκεντρωθούν θα παραληφθούν από γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής», όπου και θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, μπορούν να προσκομίσουν φάρμακα είτε από το προσωπικό τους φαρμακείο (τα οποία δε χρειάζονται πια και δεν έχουν λήξει), είτε αγορασμένα από φαρμακεία ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Ιατρείο «Κοινωνικής Αποστολής»

Το Ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής» δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Εκεί μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν: 

α). ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους, 
β). βιβλιάριο υγείας, το οποίο έχει λήξει και 
γ). κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.

Το Ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής» λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 9:00 το πρωί έως και τις 14:00 το μεσημέρι. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ιατρείο «Κοινωνικής Αποστολής» Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 17:00 στο τηλέφωνο 210-3847374.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ