Διευρύνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Alco: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 6,6 μονάδων

Προβάδισμα 6,6 μονάδων έναντι της Ν.Δ. σημειώνει οΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων από την Τετάρτη έως και σήμερα το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 32,9%, έναντι 26,3% της Ν.Δ. και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%.
Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση της εταιρείας Pro-Rata για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» δίνει προβάδισμα 8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ.
 Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5%, η ΝΔ το 25,5%, το Ποτάμι 7,0%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% και το Κίνημα με 2%.

ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και έξι κόμματα στη Βουλή

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΕΟ ΑΝΕΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 5,5%

Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για τον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου λίγες μόλις ώρες πριν τις εθνικές εκλογές 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,1% έναντι 24,6%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 5,5%.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Ποτάμι με 5,0%, μπροστά από ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνουν 3,9%. Στο 2,2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ, ενώ Κίνημα και ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνουν 1,6% και 0,8% αντίστοιχα.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,7%, άκυρο/λευκό το 5,2%, την ίδια ώρα που μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο ανέρχεται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο 12,5%.

Διαβάστε επίσης:  Επίσκεψη Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου στο Λαύριο

Καταλληλότερος, δε, για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς (38%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (32%).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων το διήμερο 22 και 23/1/2015.

Διεύρυνση της διαφοράς δείχνει νέα δημοσκόπηση λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές. ΑΝΕΛ μέσα στη νέα βουλή και ΚΙΔΗΣΟ μακριά από το όριο του 3%
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.153 νοικοκυριών η εταιρεία Marc για τον ALPHA. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,2% (από 29,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 26% (από 26,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Τρίτο κόμμα έρχεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%.

Δημοσκόπηση Παν/μίου Μακεδονίας για το ΣΚΑΙ: ΣΥΡΙΖΑ 33,5% – ΝΔ 26,5%

Ανοίγει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των 6,5 της προηγούμενης μέτρησης της 19ης Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5% έναντι 26,5% για τη ΝΔ. Καμία αλλαγή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προηγούμενη δημοσκόπηση και πτώση μίσης ποσοστιαίας μονάδας από το 27% για τη ΝΔ.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, και το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνουν οριακά στη Βουλή με 3,5% ενώ εκτός φαίνεται να μένει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου με την πρόθεση ψήφου να μην ξεπερνά το 1,5%.

Οι αναποφάσιστοι ισοβαθμούν με 7% στην τρίτη θέση με το Ποτάμι ενώ η αποχή και το λευκό, συγκεντρώνουν αθροιστικά ένα 4%.

Μεγάλη συσπείρωση για το κόμμα της Κουμουνδούρου με τις απώλειες να μην ξεπερνούν το 18% την ώρα που οι μετακινήσεις από τη ΝΔ προς άλλα κόμματα ανέρχονται στο 33%.

Το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι άλλαξαν γνώμη για το κόμμα που τελικά θα ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενώ το 6,5% παραδέχεται ότι επηρεάστηκε στην τελική του απόφαση από τις δημοσκοπήσεις. 

Σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να κυμαίνεται η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων αφού μόνο ένα 53% περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος του κόμματος που προτίθεται να ψηφίσει.

Πιο συγκεκριμένα το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύουν ότι το κόμμα τους θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του διαμορφώνεται στο 60% 

Ως καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα μετά της εκλογές, το 29% των ερωτηθέντων θεωρεί το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης ενώ περίπου ένας στους τέσσερις (23%) προτιμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια μέσω facebook