“Παραιτήσου” ήταν το κύριο σύνθημα-αίτημα προς τον Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο, των διαμαρτυρόμενων κατοίκων Μακρισίων και περιχώρων.

Οι ενέργειες τόσο των δημάρχων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των κατοίκων στις “λίμνες” όσο και οι συλλήψεις διαμαρτυρόμενων κατοίκων από την Αστυνομία ήσαν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Σήμερα συγκεντρώθηκαν πάλι στο δικαστικό Μέγαρο Πύργου για την εκδίκαση της προσωρινή διαταγής στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για την παύση των εργασιών στη χωματερή στις “λίμνες”.

O δήμαρχος Κρέστενας – Ανδρίτσαινας “γλύτωσε” τα πολλά γιούχα, φεύγοντας γρήγορα από το Δικαστικό Μέγαρο.

Δεν συνέβη το ίδιο και με τον δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο που αποτελεί το “κόκκινο πανί” για τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους.

Μόλις τον είδαν στα δικαστήρια τον περικύκλωσαν και άρχισαν να του φωνάζουν συνθήματα όπως “αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα”, “ου – ου ξεφτίλες καταστρέψατε την Ελλάδα”, ‘μόνο για μηνύσεις είσαστε παλιόσκυλα” , “χούντα-χούντα” κλπ

Στην συνέχεια όλοι μαζί ακολούθησαν τον δήμαρχο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου με βασικό σύνθημα Παταιτήσου – Παραιτήσου” τον συνόδευσαν μέχρι την είσοδο του δημαρχείου.

Με πλακάτ που έγραφε ” Μάκη – Σάκη – Ευθυμάκη δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα σκουπίδια σας και μπρός”.

Η όλη κατάσταση θυμίζει ΚΕΡΑΤΕΑ και το κλίμα είναι πολύ άσχημο για τον δήμαρχο Πύργου.

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα.

Oι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι στις “Λίμνες” δηλώνουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους και περιμένουν την απόφαση της προσωρινή διαταγής στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για την παύση των εργασιών στη χωματερή στις “λίμνες”.

Δείτε βίντεο από το odigos.gr