Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και στον κατάμεστο προαύλιο χώρο της Παναγίας Γκαρικά στην Κερατέα, συνοδεία ορχήστρας Κρητικής μουσικής και Κρητικών χορών, η Παραδοσιακή Χορωδία του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ» τίμησε την ιστορική και κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, επ’ ευκαιρία της επετείου για τα «150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ι.Μ. Αρκαδίου», παρουσιάζοντας τραγούδια που υμνούν την Κρητική παράδοση, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη  κ. Χρίστου Τσάλου .


Η όμορφη αυτή βραδιά ξεκίνησε με ένα μελωδικό καλωσόρισμα από την χορωδία του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια η  πρόεδρος κα Δήμητρα Γ. Κατσίκη απηύθυνε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους.Ακολούθησε παρουσίαση του Ολοκαυτώματος της Ι. Μονής Αρκαδίου από την φιλόλογο  και μέλος του συλλόγου κ. Μάγδα Κιμπιζή.Η βραδιά συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με τραγούδια που ερμήνευσε η χορωδία του συλλόγου μας με απόλυτο σεβασμό στην Κρητική παράδοση. Την εκδήλωση πλαισίωσαν ένα από τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών καθώς και το νέο τμήμα Κρητικών χορών του συλλόγου μας υπό την καθοδήγηση του κ.  Χρήστου  Π. Τόλια.  
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου ο οποίος απηύθυνε και ένα σύντομο χαιρετισμό, οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κ.κ. Ιωάννης Αδάμης και Αναστάσιος Αντωνίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ευφροσύνη Σίνη, κα Θεοδώρα Θηβαίου και  κ. Μιχαήλ Μαθιουδάκης, ο πρώην δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κων/νος Λεβαντής, Ιερείς των ενοριών του Δήμου μας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής.Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους μουσικούς της εκδήλωσης κ.κ. Χαράλαμπο Τερζάκη (Κρητική Λύρα), Νίκο Καραβιράκη (Λαούτο) και Αλέξανδρο Μασσάρο (Λαούτο), τον πατήρ Σταμάτιο Ευσταθίου για την παραχώρηση του χώρου, τις υπηρεσίες του Δήμου Λαυρεωτικής για την αρωγή τους στην προετοιμασία του χώρου  και όλους τους φίλους του συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους και αντάμειψαν την χορωδία μας με το ζεστό τους χειροκρότημα.  


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του
«ΑΠΟΛΛΩΝ»