Παράδοση της ΔΕΥΑΤΗΛ στο νέο πρόεδρο Σταύρο Κρητικό

Μετά από τέσσερα χρόνια θητείας μου στην θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΤΗΛ , με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραδιδω την σκυτάλη της προεδρίας στον Σταύρο Κρητικό· έναν άνθρωπο έντιμο και ικανό να διαχειριστεί τον δύσκολο τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης στον δήμο Λαυρεωτικης. Του εύχομαι ολόψυχα, μέσα απο την καρδιά μου, καλη επιτυχία ,και δεσμεύομαι ότι θα είμαι αρωγός σε οποιαδήποτε πολιτικη πρακτική εφαρμόσει ως νέος πρόεδρος και θα έχει ως γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συλλογικό συμφέρον των δημοτών της Λαυρεωτικης.
Τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ, για εμενα σήμαινε τέσσερα χρόνια δράσης και συνεχούς επαφής με τον δημότη.

Ανέλαβα κάτω απο πολυ δύσκολες συνθήκες όταν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων απο το γραφείο μου, δίνονταν μάχης των κατοίκων της Κερατεας με δυνάμεις της αστυνομίας, στον αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ.

Ταυτόχρονα μπήκα να προεδρευσω σε μια επιχείρηση και ένιωσα αμέσως ότι είμαι
“ο καπετάνιος ενός τεράστιου καραβιου, στο οποίο οι ναύτες δεν είναι δικοί μου και δύσκολα και καχύποπτοι θα εφάρμοζαν τις εντολές μου.” Με συνεχή όμως προσπάθεια και με την βοήθεια των συνεργατών μου έφερα είς πέρας ενα σημαντικό εργο το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη και υποδομή δράσης.

Σε αυτο το σημείο θέλω και οφείλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου μέλη του ΔΣ: Νικόλαο Σταμου, Νικόλαο Αιβαλη, Νικόλαο Μαστρογιογλου, Γεώργιο Σαλιβερο, Ιωάννη Μαλινακη, για την στήριξη και την βοήθεια που μου παρείχαν καθώς και το προσωπικό της ΔΕΥΑΤΗΛ.

Το μοντέλο διοίκησης που εφαρμοσα, βασίστηκε σε τέσσερεις βασικούς άξονες:

α) την δημοσιονομική εξυγίανση και διαφάνεια όλων των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης.
β)την χρήση των δημοκρατικών διαδικασιών και τον συνεχή διάλογο με τους συνεργάτες μου πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης.
γ)την δράση με γνώμονα το “άριστον” για τους πολλούς και όχι το “αρεστο” για τους λίγους.
δ)τις ηθικές αξίες και την αγωγή , που έχω απο την ίδια μου τη οικογένεια, που με προτρέπουν στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο.

Με βάση αυτούς τους άξονες αφήνω κληρονομιά στην νέα διοίκηση και το νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ ενα σημαντικό έργο.
(αναφέρομαι επιγραμματικά):
-Το μηδενικό χρέος στην ΕΥΔΑΠ! Παρέλαβα ενα χρέος προς την ΕΥΔΑΠ περίπου 900.000€ και σήμερα είναι μηδέν! Παραδιδω μηδέν χρέος στη ΕΥΔΑΠ!
-Το προφίλ της επιχείρησης με την έντονη κοινωνική ευαισθησία. Μέσω του προγράμματος “των μακροχρόνια ανέργων ” αρκετοί συνανθρωποι μας κατάφεραν να εργαστούν και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα που τους ελλειπαν ώστε να συνταξιοδοτηθούν.
Ενω μέσω του προγράμματος ΑΜΕΑ αρκετοί συνανθρωποι μας με ειδικές ανάγκες , προσλήφθηκαν και εργάζονται στην ΔΕΥΑΤΗΛ παρέχοντας σημαντική προσφορά στην ίδια την κοινωνία. Κάποιοι εξ αυτών, με ειδικό νομό που ψηφίστηκε στην βουλή , μπορέσαμε και μετατρέψουμε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Αποδείξαμε έτσι περίτρανα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας, αλλα άνθρωποι με ειδικές ικανότητες ισότιμοι με όλους τους άλλους συμπολίτες μας.
-Η αποχέτευση της παραλιακής ζώνης Λαυριου.
Είναι ενα έργο προϋπολογισμού περίπου 1.000.000€ που έχει γίνει η μελέτη και η πρόταση φέρει την υπογραφή μου. Είναι πλέον ώριμο και μπορει να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του.
-Τελος το μεγάλο μου όραμα, η “επαναχρησημοποιηση των υγρών αστικών λυμάτων”.
Ενα έργο προϋπολογισμού περίπου 5.000.000€ για το οποίο εργάστηκα σκληρά επισκεπτόμενος Υπουργεία και περιφέρεια και υπογράφοντας πρόταση στο ΕΠΕΡΑ. Με το έργο αυτο θα γίνει η επανάσταση στην αγροτική καλλιέργεια καθώς θα αρδρευονται περίπου 18.000 στρέμματα καλλιεργησιμης γης ενω θα ανοίξουν ,σύμφωνα με την μελέτη, τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας. 
Για το έργο αυτο με δικη μου πρωτοβουλία και δικη μου πρόσκληση επισκέφτηκαν την Λαυρεωτικη ,και διεξήχθη σχετική ημερίδα στις 18/4/2013, δεκαοκτώ δήμαρχοι και πρόεδροι ΔΕΥΑ απο άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η Δημοτική επιχείρηση όπως και ο Δήμος έχει συνεχή δράση, συνεχή εξέλιξη, συνεχη λειτουργία. Δεν σταματάει στην αλλαγή προσώπων. Όπως εγω, όταν παρέλαβα την προεδρεία συνέχισα αλλα και εκτίμησα ενα σημαντικό έργο της προηγούμενης διοίκησης, έτσι και η νέα διοίκηση και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ οφείλει και πρέπει να στηρίξει και να συνεχίσει τα έργα – κληρονομιά που προανέφερα- για το καλο και συμφέρον όλων των δημοτών της Λαυρεωτικης.

Τέλος, το δήλωσα την επόμενη των εκλογών , το δηλώνω και τώρα: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο τα βάθη της καρδιάς μου τους συμπολίτες μου που επιβραβευσαν το έργο μου και την προσπάθεια μου και με εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον τέως δήμαρχο Λαυρεωτικης Κων/νο Λεβαντη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου , να με προτείνει για την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΤΗΛ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” την τετραετία 2011-2014 , που ομόφωνα με ψήφισαν δυο φορές για πρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ.

Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω δυο ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου σαν να ήταν η ίδια μου η οικογένεια. Δυο ανθρώπους που λυπουνταν στις λύπες μου και χαίρονταν στις χαρές μου…

Α.) Ο πρώτος είναι ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΗΒΑΙΟΣ. Ο θάνατος του με συνέτριψε και με σημάδεψε σε όλη μου την θητεία. Ήταν για εμενα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ μου ΠΑΤΕΡΑΣ αφού με συμβούλευε και με καθοδηγούσε στα βήματα μου ως αιρετό αλλα πάνω απο όλα ως νέο άνθρωπο, είτε με την εμπειρία του είτε με τις ακαδημαϊκες του γνώσεις.
Β.) Ο δεύτερος είναι ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΟΥ. Είναι ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα μου σαν πραγματικός ΑΔΕΛΦΟΣ όσο κανένας άλλος!!!Στήριξε όλες μου τις πολιτικές πρακτικές. Ήταν κοντα μου τόσο σε εμενα όσο και στην οικογένεια μου,στην περιπέτεια της υγείας μου μετα απο ενα σοβαρο τροχαίο ατύχημα που είχα. Ενω ήταν η “ασπίδα” μου, χωρίς ποτε να του το ζητήσω, τόσο στην “λάσπη” που δέχτηκα κατα καιρούς απο πολιτικούς αντιπάλους όσο και σε “εξ ιδιων τα βέλη…”
Απο την ενασχόληση μου με τα κοινά δεν ξέρω αν απέκτησα πολλούς εχθρούς, το σίγουρο όμως είναι ότι απέκτησα πολλούς φίλους!

Και αυτο μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου απο την θέση που οι ίδιοι οι πολίτες μου έδωσαν. Σε αυτούς και μόνο σε αυτούς δίνω λόγο!

Νικολαος Ευθ. Αντωνιου
Πολιτικός επιστημών-Διεθνολογος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαυρεωτικης

Σχόλια μέσω facebook