forkeratea

Με σκληρές ανακοινώσεις συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα που έχει ανακύψει στις Σκουριές Χαλκιδικής μετά και τα σημερινά επεισόδια στην Ιερισσό.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «όργιο αστυνομικής καταστολής στην Ιερισσό» κι ότι η κυβέρνηση  δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους κατοίκους καλώντας την να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την περιοχή.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους κατοίκους και να καταστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μιας ολόκληρης περιοχής, η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο για μια ακόμη φορά στη Χαλκιδική. Ο ζήλος της κυβέρνησης Σαμαρά για την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι τέτοιος που δίνει εντολές για τη συνέχιση και την όξυνση της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις.  Με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι δυνάμεις καταστολής έχουν θέσει υπό κατοχή την Ιερισσό, με εισβολές σε σπίτια, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής και να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την περιοχή
»
Από την πλευρά της η ΝΔ έκανε λόγο «για τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την επένδυση του χρυσού» αναφέροντας ότι η εφημερίδα ΑΥΓΗ δημοσίευε καταχωρήσεις της επενδύτριας εταιρείας καθώς και άρθρα που εξυμνούσαν την επένδυση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ είναι η εξής: «Ας είναι πιο προσεκτικός ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για την επένδυση εξόρυξης Χρυσού στην Χαλκιδική, υποκινώντας μάλιστα περιφερόμενους οπαδούς του να επιτίθενται σε εργαζόμενους, που πηγαίνουν στη δουλειά τους και στις οικογένειές τους.

• Τι άραγε άλλαξε για τον Σύριζα και τον Πρόεδρό του, όταν στις 2/5/2010 μέσω του επίσημου κομματικού του εντύπου, της εφημερίδας «Αυγή», εξυμνούσε με ολοσέλιδη καταχώριση, την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και την επένδυση στις Σκουριές;

• Τι άραγε άλλαξε όταν σε ειδικό ένθετο της κομματικής του εφημερίδας «ΑΥΓΗ», με τίτλο «Η απασχόληση στα χρόνια της κρίσης», ο ΣΥΡΙΖΑ προέβαλε με καμάρι την επένδυση στη Χαλκιδική, με αναφορές όπως «Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα» – «Με την κοινωνία δίπλα μας» – «προστατεύουμε το περιβάλλον με χειροπιαστές λύσεις»;

Τι είναι αυτό που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην άγαρμπη στροφή 180’ με στοχοποίηση μίας συγκεκριμένης επένδυσης υποκινώντας μάλιστα και έκνομες ενέργειες; Μήπως το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, η κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία εξασφάλισης τελών υπέρ του Δημοσίου; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και κινούν βαριές υποψίες. Τα λαλίστατα στελέχη του κ. Τσίπρα οφείλουν, σήμερα κιόλας, να απαντήσουν. Πότε έλεγαν αλήθεια; Όταν επισήμως μέσω του κομματικού τους Οργάνου προέβαλαν την επένδυση ή σήμερα που στοχοποιούν όχι μόνο την επένδυση αλλά τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους;»


Δήλωση Γαλαμάτη

Με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σήμερα στην Ιερισσό, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, δηλώνει τα εξής:
«Τα σημερινά γεγονότα στην Ιερισσό προκαλούν θλίψη και έντονη ανησυχία. Θλίψη για τον κίνδυνο που διέτρεξε η υγεία μαθητών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιερισσού. Έντονη ανησυχία για την ανοικτή σύγκρουση αστυνομικών και κατοίκων στο γειτονικό μας δήμο, που δείχνει να κλιμακώνεται επικίνδυνα. Καταδικάζουμε τη χρήση βίας απ’ όπου και αν προέρχεται. Η πολιτεία πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα τις διαρρηγμένες σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες. Υπενθυμίζουμε ότι βαθύτερη αιτία των ακραίων αυτών καταστάσεων παραμένει μια επένδυση, για την οποία ως δήμος εξακολουθούμε να εκφράζουμε την αντίθεση μας».
Πηγή ενημέρωσης: