Το κέντρο της πόλης έχει γίνει πραγματικό πεδίο μάχης. Οι μάχες διαδέχονται η μια την άλλη στους δρόμους και τα στενά γύρω από την κεντρική πλατεία της Κερατέας. Τα ΜΑΤ κάνουν συνεχώς χρήση χημικών – δακρυγόνων και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο Δήμαρχος Κερατέας, Κώστας Λεβαντής, υποστήριξε ότι έγιναν έλεγχοι στα σπίτια κατοίκων, ωστόσο, τόνισε ότι δεν βρέθηκε τίποτα. «Έχω μιλήσει με τουλάχιστον πέντε συμπολίτες μου που η αστυνομία μπήκε στα σπίτια τους. Δεν βρήκε τίποτα απολύτως».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή την περιγράφει έκρυθμη. «Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται τα επεισόδια. Όλη η πόλη έχει μαζευτεί περιμετρικά του ΑΤ Κερατέας, στα 400-500 μέτρα. Η αστυνομία ρίχνει χημικά ανεξέλεγκτα. Αρχικά βρεθήκαμε εκεί για να διαμαρτυρηθούμε. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ».

«Έκανα πρόταση να πάρω το δημοτικό συμβούλιο και να πάμε στο ΑΤ, να μείνουμε εκεί όλη νύχτα, ως υπεύθυνοι προκειμένου να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέσα από την πόλη. Δεν βρισκόμαστε στο χώρο του λεγόμενου «μπλόκου». Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται εδώ, μέσα στην πόλη. Είναι ανεπίτρεπτο» επισήμανε ο κ. Λεβαντής, ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως τραυματίστηκε σοβαρά όταν μια κροτίδα τον βρήκε στο πόδι, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι πολίτες που έχουν τραυματιστεί.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ!!! ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Σύλληψη τριών ατομών στην Κερατέα για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα έξω από το αστυνομικό τμήμα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε έρευνες που έγιναν από την ασφάλεια σε τέσσερα σπίτια, βρέθηκαν, σε ένα από αυτά και κατασχέθηκαν, μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, άδεια μπουκάλια, και μία κάμερα.

Από το σπίτι αυτό προσήχθη ο νεαρός και η προσαγωγή του πυροδότησε τα επεισόδια ενώ αναζητείται συγγενικό του πρόσωπο.

Επίσης στη Λεωφόρο Λαυρίου κοντά στο βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, 32 βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, ένα μπιντόνι βενζίνης 20 λίτρων, τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και συγκεκριμένα μολότοφ και γκαζάκια, 2 μπουκάλια με “άκουα φόρτε” και 120 άδεια μπουκάλια μπύρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί.

ΣΥΝ: Η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο

Οι άγριες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα και σήμερα, με αφορμή αυτή τη φορά σύλληψη πολίτη, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

Όπως επισημαίνει, το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή της Κερατέας έχει γίνει ¨θέατρο¨ σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων. «Η περιοχή αστυνομοκρατείται, γίνονται πολλές φορές αδικαιολόγητες συλλήψεις, και είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το διάλογο και τη διαβούλευση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».

Ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση «να αλλάξει τακτική και να συζητήσει με την τοπική κοινωνία. Με λογικές αστυνομικής βίας και καταστολής δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο».

«Πάγωμα» των αποφάσεων ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά

«Η κατάσταση στην Κερατέα έχει φτάσει στο απροχώρητο», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, καταλογίζοντας τεράστια ευθύνη στην κυβέρνηση διότι, όπως αναφέρει, προσπαθεί να λύσει με βία ένα σοβαρό ζήτημα.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι συλλήψεις κατοίκων, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η συνεχής παρουσία, αλλά και οι προκλήσεις των ανδρών των ΜΑΤ καταδεικνύουν το απόλυτο αδιέξοδο.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση «να παγώσει τις αποφάσεις της και να ανοίξει το διάλογο από μηδενική βάση για την εγκατάσταση των απορριμμάτων στην Κερατέα και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Προϋπόθεση για να υπάρξει νηφάλιος λόγος και σύνθεση είναι η αποχώρηση των ΜΑΤ και το άνοιγμα των μπλόκων».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1932088

http://tvxs.gr/