Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00’ στον Κουβαρά, κοντά στο νεκροταφείο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις από Π.Υ. Μαρκοπούλου, Κορωπίου, Λαυρίου, 12ου Π.Σ. Αθηνών και 8ου Π.Σ. Αθηνών και πυροσβεστικά οχήματα των ΟΤΑ Κερατέας, Κορωπίου, Καλυβίων και Κουβαρά. Συνολικά 17 οχήματα με 40 πυροσβέστες.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε γρήγορα διαστάσεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρήκαν δυσκολία στην αντιμετώπιση εξαιτίας της συχνής αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων.

Αυτή η δυσκολία προκαλούσε συνεχώς καινούρια μέτωπα, με αποτέλεσμα να κυκλωθούν από τις φλόγες 2 εποχικοί πυροσβέστες του περιπολικού Λαύριο 32, αλλά και ένας εθελοντής από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Κουβαρα και να τραυματιστούν με εγκαύματα. Το όχημά τους υπέστη ελαφρές ζημιές.

Κλήθηκαν εναέρια μέσα που τελικά δεν επιχείρησαν αφού λίγο μετά τις 17:00’ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Οι τραυματίες πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Μαρκοπούλου.

Ο ένας εποχικός και ο εθελοντής, αφού τους παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψαν στα σπίτια τους. Η κατάσταση του άλλου εποχικού πυροσβέστη κρίθηκε πιο σοβαρή, λόγω των εγκαυμάτων του στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο 251 νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας όπου και εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας.