Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμα αήθης, αυτή τη φορά όμως τεραστίας χυδαιότητας και επικινδυνότητας, επίθεση του δημάρχου κ. Κ.Λεβαντή και της παρέας του. Τα ψέματα, οι συκοφαντίες, και η παραπληροφόρηση γκεμπελικού τύπου γιγαντώθηκαν κατά τρόπο αισχρό, φθάνοντας στο σημείο να μας κατηγορούν για υποτιθέμενο έλλειμμα που αγγίζει τα 35.000.000 ( !!! ) ευρώ, στην εκπομπή zougla.gr.
Η σκόπιμη αυτή κατασυκοφάντηση, αποτελεί μέρος μιας ευτελούς τακτικής, άκρως επικίνδυνης για τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων της, άκρως επικίνδυνης για την τόσο αναγκαία στις μέρες μας κοινωνική συνοχή.
Η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα, απορρέει από το γνωστό δόγμα «πες πες κάτι θα μείνει», και εξυπηρετεί μόνον αυτόν που είναι απολύτως ανεπαρκής στην άσκηση των διοικητικών του καθηκόντων, απολύτως ανεπαρκής στη διαδικασία της λήψης πρωτοβουλιών και αποφάσεων, απολύτως ανεπαρκής στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής.
Με ρητό τρόπο ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή κρύβει επιμελώς και σκοπίμως, μια σειρά διαδικασιών που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» (Ν. 3852/2010)  και αυτονόητα ακολουθήθηκαν και στο Δήμο Λαυρεωτικής:
Α) Πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης του πρώην Δήμου Λαυρίου που φέρει τις υπογραφές των κ.κ. Κ. Λεβαντή και Δ. Λουκά, όπου καταγράφονται επακριβώς οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου Λαυρίου, και καταρρίπτεται πανηγυρικά το προαναφερόμενο κατασκεύασμα των υποτιθέμενων 35.000.000 ευρώ που δήθεν αγνούνται. Αντίστοιχο πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης του πρώην Δήμου Κερατέας υπογράφηκε από τους κ.κ. Κ. Λεβαντή και Σ. Ιατρού.
B) Απογραφή οικονομικής κατάστασης, όπως αυτή εμφανίζεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και σύνταξη ισολογισμού έναρξης της 1-1-2011 και κατάσταση απογραφής που θεωρήθηκαν από ορκωτούς ελεγκτές, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Γ) Ορίστηκαν ορκωτοί λογιστές με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής καταγράφοντας ξεχωριστά τους ισολογισμούς-απολογισμούς (υποχρεώσεις και απαιτήσεις) των δυο πρώην Δήμων, οι οποίοι ψηφίστηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με πρόεδρο τον κ. Λεβαντή και από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί εμφανίστηκαν – όσο και αν προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν – οι υποχρεώσεις των πρώην Δήμων Λαυρίου και Κερατέας. Για το μεν Δήμο Λαυρίου οι υποχρεώσεις (απλήρωτα τιμολόγια) ανέρχονταν στο ποσό των 2.530.000 ευρώ, εκ των οποίων η πραγματική οφειλή ήταν 1.330.000 ευρώ, αφού κακώς συνυπολογίστηκαν διαγραμμένα, και με δικαστικές αποφάσεις μη πληρωτέα τιμολόγια, ακόμη και τιμολόγια στα οποία ήταν υπόχρεοι προς αποπληρωμή άλλοι φορείς και όχι ο Δήμος (π.χ. Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, Υπουργείο Εσωτερικών κ.ά.), όπως ορθά αναφέρθηκε από την παράταξή μας στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο.
Τα χρηματικά διαθέσιμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και στο Ταμείο του Δήμου Λαυρίου την 31-12-2010 ήταν 1.469.476,68 Ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον πρώην Δήμο Κερατέας οι αντίστοιχες υποχρεώσεις ήταν 10.090.960,40 ευρώ, οκτώ φορές μεγαλύτερες από εκείνες του Λαυρίου, από τα οποία τα 5.084.571,07 ευρώ ο κ. Λεβαντής ομολογεί στην τελευταία παραταξιακή του φυλλάδα ότι τα δημιούργησε ο ίδιος!!!
Αξίζει να τονίσουμε ότι λόγω των άσκοπων δανείων που πήρε ο πρώην Δήμος Κερατέας, τα οποία λήγουν από το 2019 έως το 2022,πληρώνουμε κάθε χρόνο, για παράδειγμα το 2011, 633.785,47 ευρώ τοκοχρεολύσια…….
Επομένως πώς κατέληξαν στο ποσό των 35.000.000 ευρώ που τάχα αγνοείται;
Πώς φθάσαμε στα υποτιθέμενα 35.000.000 ευρώ που αναζητούνται;;;
Αν υπήρχε έστω κι ένα μικρό ψήγμα αληθείας στην παραπάνω «καταγγελία» είναι προφανές ότι θα αποτελούσε θέμα και μάλιστα αποκλειστικό του δημοτικού συμβουλίου και όχι παραπολιτικό κουτσομπολιό καφενείου.
Γιατί άραγε παραποιούνται σκόπιμα οι εκθέσεις ελέγχου των ορκωτών λογιστών και οι αντίστοιχες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου;;;
Απαντώ  ευθέως :
Η πολιτική αλητεία αποδεικνύεται  ξεκάθαρα πλέον πως δεν έχει όρια.
Το ψέμα και η σκόπιμη κατασυκοφάντηση είναι ο δεύτερος εαυτός της παρούσας δημοτικής αρχής.
Για το λόγο αυτό άλλωστε ακόμη και αυτή η επίθεση δεν μας ξαφνιάζει, καθώς είναι γνωστή η χυδαία πολεμική την οποία πάντα εφαρμόζει ο κ. Λεβαντής κατά των πολιτικών του αντιπάλων, όπως έκανε άλλωστε και στο παρελθόν, επιτιθέμενος με άκρατο λαϊκισμό και απίστευτη απρέπεια κατά των πρώην δημάρχων Κερατέας κ.κ. Αντωνίου και Ιατρού.
Την ίδια τακτική, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, εφαρμόζει και τώρα απέναντί μας.
Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι η σημερινή δημοτική αρχή, σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Σ. Παπασταυρόπουλο, έχει στήσει έναν άθλιο μηχανισμό παραπληροφόρησης, με στόχο την ηθική και πολιτική σπίλωσή μας.
Φαίνεται ότι έχουν εκλάβει την απόφασή μας να αντιπολιτευθούμε δημιουργικά και με σύνεση, ως αδυναμία. Γι’ αυτό και δε σταμάτησαν ποτέ να μας λασπολογούν και να διαδίδουν δεξιά και αριστερά κακόβουλες φήμες για δήθεν σκάνδαλα.
Με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω πρώτα από όλα στους συμπολίτες μας, ότι όλες αυτές οι υποτιθέμενες ατασθαλίες είναι χείριστα και κακοφτιαγμένα ψεύδη.
Αποτελούν πάγια τακτική μιας διοίκησης, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να επιβιώσει μέσα από την πρακτική της ανήθικης στοχοποίησης του πολιτικού αντιπάλου.
Δηλώνω απερίφραστα ότι οι κατασκευαστές αυτών των αθλιοτήτων είναι οι ίδιοι άθλιοι υβριστές και συκοφάντες και θα οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη, όπως τους αρμόζει.
Ταυτόχρονα επανέρχομαι στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής και τονίζω ότι η παρούσα δημοτική αρχή, καταβάλλει μια επικίνδυνη προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να καλύψει  τη δική της ανεπάρκεια, τη δική της πανθομολογούμενη ανικανότητα στην παραγωγή έργου και στην άσκηση διοίκησης.
Η πραγματικότητα είναι  εδώ.
Η Κερατέα, το Λαύριο και ο Άγιος Κωνσταντίνος έχουν ξεχαστεί, έχουν αφεθεί στο έλεος της εγκατάλειψης.
Οι συμπολίτες μας σε τούτη την  κρίσιμη οικονομική συγκυρία  έχουν μείνει μόνοι και χωρίς κανένα δίκτυο προστασίας και θωράκισης.
Κανένα νέο έργο δεν έχει προγραμματισθεί.
Ούτε ένα ευρώ έχει εισρεύσει στις τρεις δημοτικές ενότητες, με ενέργειες του κ. Λεβαντή.
Φωτεινή εξαίρεση τα έργα που ξεκίνησε ή εξασφάλισε η δική μας δημοτική αρχή και τα οποία αναφέρονται και αναλύονται λεπτομερώς στο φυλλάδιο του απολογισμού μας του 2010 και είτε, τα περισσότερα, είναι σε εξέλιξη είτε κάποια πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν.
 Τα έργα αυτά είναι τα ακόλουθα:
 • Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Λαυρίου, προϋπολογισμού 6.700.000 €
 • Ασφαλτοστρώσεις οδών του Λαυρίου, προϋπολογισμού 2.700.000 €
 • Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης, προϋπολογισμού 2.750.000 €
 • Δυο νέοι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στο Λαύριο, προϋπολογισμού 2.000.000 € 
 • Ανάπλαση της κλειστής πλέον παλαιάς χωματερής Λαυρίου, προϋπολογισμού 2.200.000 €
 • Κατασκευή Μουσείου Κεραμικής Λαυρίου «ΑΚΕΛ-Π. «Βαλσαμάκης», προϋπολογισμού 1.000.000€ 
 • Δημιουργία Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου, προϋπολογισμού 2.500.000 €
 • Προσθήκη νέας πτέρυγας 8 αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου, προϋπολογισμού 1.700.000 €
 • Εξυγίανση παραλίας «Κομομπίλι», προϋπολογισμού 4.500.000 €
 • Απαλλοτρίωση και εξαγορά «Ευτέρπης» με άμεσα διαθέσιμα και ειδικευμένα χρήματα 600.000 €
 • Κατασκευή τουαλετών και πωλητηρίου από το ΥΠ.ΠΟ. πλησίον  του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, προϋπολογισμού 650.000 €
Ταυτόχρονα στην Κερατέα τα μόνα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι αυτά που ξεμπλόκαρε, εξασφάλισε και ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ιατρού και τα οποία είχαν βαλτώσει επί θητείας του κ. Λεβαντή :
·         Το 4ο Δημοτικό Σχολείο και νηπιαγωγείο με όμορο κλειστό
       Γυμναστήριο.
·         Ένας βρεφονηπιακός σταθμός.
Πρόκειται για έργα, πρόκειται στην κυριολεξία για τα μόνα έργα που ενισχύουν την αναπτυξιακή μας φυσιογνωμία, που ενισχύουν τις αναγκαίες υποδομές μας, που αναδεικνύουν τα ιστορικά, περιβαλλοντικά και φυσικά μας πλεονεκτήματα.
Πρόκειται για έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
Η δε δικαιολογία της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι ένα φτηνό άλλοθι της απραξίας και της αδράνειας της παρούσας δημοτικής αρχής. Σήμερα είναι που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, σχεδιασμός, διεκδίκηση και εξασφάλιση ευρωπαϊκών  πόρων για την τόνωση των τεχνικών υποδομών, των κοινωνικών δομών και την ενίσχυση των συμπολιτών μας.
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Πίσω από τις χυδαίες επιθέσεις κρύβεται εκτός από την ανεπάρκεια τους, κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο για τα συμφέροντα του ίδιου του Δήμου μας.
Κρύβεται το μεθοδευμένο ξεπούλημα του δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ. Με τη βοήθεια των μυστικοσυμβούλων τους έχουν επιδοθεί σε μια αισχρή μορφή «δημιουργικής» λογιστικής προκειμένου να παρουσιάσουν το Δήμο Λαυρεωτικής χρεωμένο τάχα με 35.000.000 ευρώ και έτσι να «πλασάρουν» το ξεπούλημα του δικτύου ύδρευσης ως ενέργεια που δεν μπορεί να αποφευχθεί.
Υποκρύπτει δολίως ο κ. Λεβαντής ότι εξαιτίας της  εγκληματικής διαχείρισής του το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ έχει φθάσει σε μόλις 1,5 χρόνο θητείας του τα 7.000.000 ευρώ!!!
Να θυμίσουμε ότι το 2007 παρέδωσε στον κ. Ιατρού χρέος ύδρευσης 2.617.566 ευρώ και τρία κατασχετήρια της ΕΥΔΑΠ γι’ αυτό. Την ίδια καταστροφική πολιτική εφαρμόζει και στο νέο διευρυμένο δήμο.
Είναι γνωστό ότι έχει επιληφθεί εισαγγελέας ο οποίος έχει διατάξει άμεση προκαταρκτική εξέταση και διερεύνηση σε βάρος του κ. Λεβαντή με την κατηγορία ότι χρήματα που έχουν πληρώσει συνδημότες μας για κατανάλωση νερού δεν αποδόθηκαν ποτέ στην ΕΥΔΑΠ, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς…..
Σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να ακουστεί ένας καθαρός, ειλικρινής και αξιόπιστος λόγος.
Ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι στα πλαίσια του τεράστιου και δημιουργικού έργου που επιτελέστηκε επί των ημερών μας υπήρξαν αναμφίβολα λάθη, παραλήψεις, ακόμη και καθυστερήσεις.
Σαν δημοτική αρχή, όμως, πάντα αγωνιζόμασταν για να φέρουμε ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και νέα έργα στη Λαυρεωτική, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που δινόταν.   
Ξεκάθαρα και διάφανα απαντώ τόσο σε θέματα που ετέθησαν δολίως, όσο και σε ζητήματα που καθημερινά τα ζούμε, δυστυχώς πλέον ως παρωδία.
1.     Δώσαμε αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος. Κάναμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το σύμβολο του Λαυρίου, το Φοινικόδασος. Αποτελεί κοινό τόπο όλων των Λαυριωτών ότι επί δημαρχίας Λουκά έγιναν οι απαραίτητοι ψεκασμοί στους φοίνικες, όχι μόνο εκείνους του Φοινικόδασους αλλά και της ευρύτερης περιοχής ενώ αντίθετα επί Λεβαντή η πόλη συλλέγει τα ξερά κουφάρια τους, θύματα της αναλγησίας και της απάθειας του σημερινού δημάρχου.
2.     Μας θέλουν σήμερα απολογούμενους για το ανολοκλήρωτο «Σπίτι των Ποντίων». Η αλήθεια όμως έχει ως εξής: Στο δήμο είχε δοθεί το οικόπεδο το έτος 2002 για το  συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή την ανέγερση και μόνο του συγκεκριμένου κτιρίου. Αν δεν είχαμε προβεί σε άμεση ανέγερσή του πριν τη λήξη του έτους 2010, τότε το οικόπεδο θα είχε χαθεί για το Δήμο αμετάκλητα και θα επέστρεφε στο Υπουργείο Υγείας. Υπάρχουν άλλωστε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά νομιμότητας του έργου: «Άδεια Οικοδομής, Επιτροπή Διαγωνισμού με συμμετοχή εκπροσώπου του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου, Επιτροπή Αξιολόγησης, αντίστοιχη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Σύμβαση εργολάβου και Έγγραφο Παραλαβής Έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου».
3.     Είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα ισχυρίζονται πως δεν είναι 8.000 τα στρέμματα που δηλώθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο σαν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Η αλήθεια όμως είναι άλλη και μας δικαιώνει! Χάρη στις δικές μας άοκνες και επίμονες ενέργειες εντάχθηκαν στο περιουσιολόγιο του Δήμου για την ακρίβεια 8.500 στρέμματα, εκ των οποίων 2.784 στρέμματα δόθηκαν προς αξιοποίηση στην Ενεργειακή Εταιρεία Λαυρεωτικής (ΕΝΕΛ. ΑΕ) (ενοικίαση αγροτεμαχίων για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αξιοποίηση παραλιών, κ.λ.π.) και δεν ανήκουν σε ιδιώτες όπως ψευδώς ανέφερε ο κ. Παπασταυρόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
      Ας πάψουν επιτέλους να χαλκεύουν την αλήθεια αυτοί που
      εγκατέλειψαν το Λαύριο για χάρη των βουλευτικών βλέψεών τους.
      Απέτυχαν να εκλεγούν σαν βουλευτές, απέτυχαν ως δήμαρχοι και
      τώρα αποτυγχάνουν να εξαπατήσουν εκ νέου το λαό της
      Λαυρεωτικής.
4.     Εκεί που ξεπέρασαν κάθε όριο ηθικής και αμετροέπειας είναι στο ζήτημα της περίφημης περίφραξης – «φάντασμα» όπως αναφέρουν που υποτίθεται ότι κόστισε 132.000 €. Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε πως από το συνολικό ποσό των 134.611,2 €, τιμολόγια που αντιστοιχούν στο ποσό των 59.827,20 € ακυρώθηκαν με αντίστοιχα πιστωτικά τιμολόγια λόγω μη εκτέλεσης αντίστοιχου έργου. Το υπόλοιπο ποσό των 74.784,00 € διατέθηκε σε περιφράξεις για την περιοχή του Χάρακα και των Τελμάτων (44.870,40 € και 29.913,60 € αντίστοιχα).
       Ο κύριος Λεβαντής έχει την ανάλογη τεκμηρίωση για το σκάνδαλο
       της οδοσήμανσης του Δήμου Κερατέας επί των ημερών του; 
      Έχουν τοποθετηθεί όλες οι πινακίδες που προέβλεπε η σχετική
      σύμβαση;
      Τα χρήματα που πληρώθηκαν αντιστοιχούν στο εκτελεσμένο έργο;
5.     Η καραμέλα του ΑΣΕΠ που καλά κρατεί και αναμασιέται από το 2003 δεν δείχνει παρά την ένδεια σοβαρών αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων. Η πολιτική μας ως νέα δημοτική αρχή το 2003 ήταν να εξετάσουμε πρώτα τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και κατόπιν να προχωρήσουμε σε προσλήψεις. Τις προσλήψεις μάλιστα αυτές δεν τις ακυρώσαμε αλλά τις ενεργοποιήσαμε ένα χρόνο αργότερα, όταν πλέον είχαμε πλήρη γνώση των αναγκών του δήμου.
Ως πότε θα πρέπει να απολογούμαστε για υπόθεση για την οποία υπήρξε αμετάκλητη και πανηγυρική αθώωση του πρώην Δημάρχου Λαυρίου στο Εφετείο;
6.     Κάποιοι διερωτώνται τάχα πού πήγαν τα χρήματα από την πώληση των μετοχών της Olympic Marine τις οποίες κατείχε ο Δήμος Λαυρίου, αποκτήθηκαν το 1993 με παρέμβαση του Σωματείου των Εργαζομένων της Olympic Marine, αντιστοιχούσαν στο 1% της εταιρείας και ήταν αξίας 132.087,00 €.  Απαντούμε με κάθε ειλικρίνεια: Η ΔΕΡΕ ήταν μια δημοτική επιχείρηση, η οποία από την ίδρυση της επί δημαρχίας κ. Παπασταυρόπουλου ήταν ζημιογόνα και έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθούν τα συσσωρευμένα χρέη των 10 τελευταίων ετών. Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. της ΔΕΡΕ και με την έγκριση του ισολογισμού του 2007 από το Δημοτικό Συμβούλιο και την αντίστοιχη έγκριση του ισολογισμού των Ορκωτών Λογιστών της ΣΟΛ δόθηκαν οι μετοχές με το αντίτιμο των 220.000 €, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από την αρχική τους αξία των 132.087,00 €.
      Το σύνολο των χρημάτων αυτών διατέθηκε αποκλειστικά στην
      κάλυψη των υποχρεώσεων της ΔΕΡΕ. 
      Εάν οι μετοχές αυτές δεν είχαν δοθεί και παρέμεναν στη δημοτική
      επιχείρηση η αξία τους δε θα ξεπερνούσε το ποσό των 1.000 €!!!  
     αφού ο επιχειρηματίας προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού
     κεφαλαίου της εταιρίας, αύξηση την οποία δεν μπορούσε να
     ακολουθήσει ο Δήμος Λαυρίου.
7.     Χωριό Outlet – Υπόθεση Καπερώνη
Η Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΑΛ κατείχε ένα οικόπεδο 70 στρεμμάτων στις Σκουριές (περιοχή Λιμανιού), το οποίο από το 1990 είχε μείνει ανεκμετάλλευτο και κυριολεκτικά στα αζήτητα. Μετά από απόφαση του  δημοτικού συμβουλίου προωθήθηκε η αξιοποίηση του χώρου αυτού. Στην πρώτη μελέτη για την πολεοδόμηση του ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ στον οποίο συμπεριλαμβανόταν ο συγκεκριμένος χώρος είχε χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστος.
 Το έτος 2008 προβήκαμε σε διαγωνισμό για την αξιοποίησή του βασιζόμενοι στο ΦΕΚ 456/2006,Δ. Η σύμβαση με την εταιρεία ΚΑΠΕΡΩΝΗ ήταν μακροχρόνια και τα 2 πρώτα χρόνια το μίσθωμα ήταν 400.000 €. Η σύμβαση αυτή είχε όρο ότι αν στα 2 πρώτα χρόνια δεν είχε υλοποιηθεί η πράξη εφαρμογής να επιστραφούν τα χρήματα, χωρίς άλλη περαιτέρω επιβάρυνση από το Δήμο.
Πριν τη λήξη του 2010 μετά από επιστολή της εταιρείας Καπερώνη ζητήθηκε και υπογράφηκε παράταση των παραπάνω όρων έως τις 27-11-2012.
 Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα που θα αξιοποιούσε το χώρο των Σκουριών μετά από την, με αριθμό 1824/2012, απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που προήλθε από προσφυγή πολιτών της Λαυρεωτικής «πάγωσε», όπως άλλωστε και όλη η περιοχή του ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ.
Παρόμοια ζητούνται καθαρές και διάφανες κουβέντες και πειστικές εξηγήσεις από τον Κ. Λεβαντή και την παρέα του:
1.     Για ποιο λόγο ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με τη μορφή αποφάσεων δημάρχου αξίας 24.990 € κάθε μια (βλέπε ΔΙΑΥΓΕΙΑ) για αφανείς εργασίες σε καθαρισμούς και εκσκαφές που ανατίθενται προκλητικά σε συγκεκριμένους εργολάβους αφειδώς και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης; Ποιοί άραγε παραλαμβάνουν αυτές τις υποτιθέμενες και πλασματικές εργασίες;
2.     Με πόση ευκολία επεστράφησαν επιταγές που είχαν δοθεί ως εγγύηση σε επιχείρηση του πρώην Δήμου  Λαυρεωτικής ύψους 116.000 € και κατά διαβολική σύμπτωση ο επιχειρηματίας που ευνοήθηκε τυχαίνει να είναι εξ αγχιστείας συγγενής ειδικού συμβούλου του Δημάρχου;
3.     Για ποιο λόγο φίμωσε τη φωνή του τοπικού συμβουλίου του Λαυρίου διακόπτοντας την αναμετάδοση από το δημοτικό ραδιόφωνο των συνεδριάσεών του; Από ποιές φωνές ενοχλούνταν;
4.     Για ποιό λόγο έχει μετατρέψει πυροσβεστικό όχημα 4x4 σε Ι.Χ. αποκλειστικής χρήσης του ιδίου και της οικογενείας του, την ίδια στιγμή που κάηκαν επί δημαρχίας του 30.000 στρέμματα γης μόλις σε 2 ημέρες;
5.     Πού είναι τα 30.000 τετρασέλιδα φυλλάδια που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας για την πρόληψη πυρκαγιών, έναντι ποσού 4.810,53 € που υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Λεβαντής στις 8 Μαΐου 2012 με γνωστό τυπογράφο της Κερατέας που τυπώνει τα παραταξιακά του έντυπα τα οποία υποτίθεται ότι μοιράστηκαν έγκαιρα στους συμπολίτες μας πριν καούν τα 30.000 στρέμματα;
6.     Για ποιο λόγο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας για σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μετά την επική καταστροφή του περιβάλλοντος της Λαυρεωτικής από την πυρκαγιά της 16ης Ιουνίου, όταν την ίδια στιγμή ο Δήμος Σαρωνικού με τα άμεσα αντανακλαστικά που διαθέτει, κατάφερε την ταχεία  χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με το ποσό των 17.500.000 € για αντιπλημμυρικά έργα θωράκισης της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φωκαίας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά;
7.     Γιατί άραγε διαλύθηκαν οι ομάδες πυρασφάλειας στο Λαύριο που αποτελούσαν τα προηγούμενα χρόνια εγγύηση της διατήρησης του πρασίνου στην περιοχή μας;
8.     Είναι ηθικό να διορίζει και μάλιστα εν μέσω κρίσης ειδική σύμβουλο σύζυγο δημοτικού συμβούλου, και άλλο ειδικό σύμβουλο με μόνο του προσόν το ότι είναι  «κολλητός» ανιψιάς;
9.     Μήπως άραγε είναι υπερβολή και μάλιστα σε τέτοιες εποχές ο Δήμαρχος να έχει ένα επιτελείο 5 !!! ειδικών συμβούλων όπου μόνο ο ένας στοιχίζει στο Δήμο Λαυρεωτικής  21.281,60 €; Μήπως θα ήταν καλύτερα, σεβόμενος τους ανέργους της περιοχής, να δημιουργήσει καμία θέση εργασίας με πραγματικό αντίκρισμα;
10.  Γιατί αδιαφορεί για τα καθημερινά προβλήματα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το Δήμο προς τον πολίτη (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση οδικού δικτύου); 
11.  Γιατί σκοπίμως κλείνει το Θερινό Κινηματογράφο του Λαυρίου;
12.  Γιατί αδιαφορεί για την απομάκρυνση της Οικονομικής Εφορίας (ΔΟΥ) από το Λαύριο;
13.  Γιατί αδιαφορεί για τη διάλυση του Κέντρου Υγείας του Λαυρίου;
14.  Γιατί δεν είναι ενταγμένο το Κέντρο Υγείας Κερατέας στο ΕΣΥ αλλά στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας και έτσι ο κάθε ασθενής πληρώνει χαράτσι 20,00 € για την κάθε εξέταση και το οποίο δεν είναι συμβεβλημένο με τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία;
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Ως Δήμαρχος Λαυρεωτικής είμαι υπερήφανος για το έργο της παράταξής μας στο Δήμο Λαυρίου.
Τίμησα και τιμώ την εντολή του Λαού της Λαυρεωτικής είτε ως Δήμαρχος, είτε ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.
Θα υπερασπιστώ το έργο που συντελέστηκε στο Λαύριο την περίοδο 2003 – 2010 και κυρίως την τιμή και την υπόληψη των συνεργατών μου και τη δική μου με κάθε νόμιμο μέσο.
Παράλληλα η τραγική εγκατάλειψη που βιώνουμε στο Δήμο Λαυρεωτικής, χαλυβδώνει το όραμά μας, ώστε να αποτινάξουμε τη μιζέρια, την ανεπάρκεια και τη χυδαιότητα του κ. Λεβαντή και της παρέας του και να κλείσουμε οριστικά την πιο κακή πολιτική  παρένθεση στην ιστορία του τόπου μας.
Η ανοχή μας τελείωσε…
Ως προς το πεδίο που αφορά την ηθική τάξη θα επιληφθεί άμεσα η δικαιοσύνη.
Ως προς το πολιτικό πεδίο, θα κλείσω με μία κινέζικη παροιμία : «στέκονταν τόσο χαμηλά, που ακόμη κι όταν έπεσαν δεν ακούστηκε τίποτε!!»
                                                                               Λαύριο 10-07-2012
 
 Για τη Δημοτική Ομάδα της «Δημοτικής Καινοτομίας»
                 
             
Ο Επικεφαλής:  Δημήτριος Λουκάς