Κύμα φυγής από τον καύσωνα…

Με πληρότητα 100% σάλπαραν τα πλοία από τον Πειραιά και τη Ραφήνα
Όπου φύγει – φύγει αναχωρούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας για τα νησιά. Αδειούχοι, φοιτητές και άνεργοι φεύγουν για μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς μακρυά από τον καύσωνα, το τσιμέντο της Αθήνας και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Από νωρίς το πρωί «βούλιαξε» ο Πειραιάς από αυτοκίνητα και εκδρομείς που έφθασαν στο μεγάλο λιμάνι με κάθε συγκοινωνιακό Μέσο. Λίγο πριν από τις αναχωρήσεις των πλοίων για τις Δυτικές Κυκλάδες, ο προβλήτας απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα στην ακτή Μιαούλη θύμιζε… συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι περισσότεροι έφθασαν στον Πειραιά με μηχανάκια, λεωφορεία, ηλεκτρικό, προαστιακό αλλά και… ποδήλατα! Λιγότεροι προτίμησαν τα ταξί και τα αυτοκίνητα λόγω κόστους.
Η ίδια εικόνα επικράτησε τόσο στους προβλήτες αναχώρησης μπροστά από τον Ηλεκτρικό, με τους εκδρομείς που αναχωρούσαν για τις ανατολικές Κυκλάδες.
Αντιθέτως, στους προβλήτες αναχώρησης για την Κρήτη στον Άγιο Διονύσιο, για τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ακτή Βασιλειάδη και προς Δωδεκάνησα δίπλα στο νέο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας περισσότερα ήταν τα αυτοκίνητα και οι μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος από το μεγάλο λιμάνι, η πληρότητα των πλοίων φθάνει στο 100%.
Τα δρομολόγια
Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχουν προγραμματισθεί 42 δρομολόγια από τον Πειραιά, 30 από τη Ραφήνα και 12 από το Λαύριο. Ήδη έχουν αναχωρήσει περί τους 750 χιλιάδες επιβάτες προς τα νησιά του Αιγαίου ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 600 χιλιάδες εκδρομείς επέλεξαν να περάσουν λίγες ημέρες μακρυά από την Αθήνα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, δηλαδή στην Αίγινα, τα Μέθανα και τον Πόρο. Ανάλογη εικόνα εμφανίζει και η Σαλαμίνα. Χαρακτηριστικά σήμερα, η ουρά των αυτοκινήτων προς το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού έφθανε από τα επιβατηγά – οχηματαγωγά μέχρι το ναό του Αγίου Γεωργίου στη λεωφόρο Δημοκρατίας.
«Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη έξοδο του καλοκαιριού», δήλωσε στο “Newsbomb.gr” στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Πάντως αίσθηση προκαλεί ότι περισσότεροι ήταν οι Έλληνες επιβάτες παρά οι ξένοι, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που χρησιμοποιούσαν τα πλοία της ακτοπλοΐας για να εκδράμουν στα νησιά.
Αργότερα, θα δείτε από το “Newsbomb.gr” ποια είναι τα δημοφιλή νησιά και τι λένε οι εκδρομείς για τις τσεκουρεμένες και φτωχές διακοπές που θα περάσουν, γλυκαίνοντας τον πόνο από τις επιπτώσεις της κρίσης και το φόβο των φορομπηχτικών μέτρων που δέχονται.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης – Λάμπρος Κατσαρός
Πηγή

Σχόλια μέσω facebook
Διαβάστε επίσης:  Τι λένε γείτονες και κτηνίατροι για το περιστατικό με το Ροτβάιλερ στα Γλυκά Νερά