ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Γραφείο Τύπου
 
Έξω ο στρατός κατοχής από την Κερατέα
Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων 
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή επιχείρηση αστυνομικής τρομοκρατίας που είναι σε εξέλιξη στην Κερατέα. Οι εισβολές αστυνομικών σε σπίτια, οι συλλήψεις, η πολιορκία μιας ολόκληρης πόλης από την αστυνομία, τα δακρυγόνα και οι τραυματισμοί δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησης του Μνημονίου και της Τρόικα. 
 
Η κυβέρνηση επιβάλλοντας ουσιαστικά «στρατιωτικό νόμο» στην Κερατέα και επιλέγοντας πρακτικές που παραπέμπουν σε εποχές χούντας, έχει και την ευθύνη για ό,τι συμβεί. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
 
Δηλώνουμε την πλήρη και αμέριστη υποστήριξή μας στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στην οικολογική, κοινωνική και πολιτιστική καταστροφή, που συνεπάγονται τα σχέδια για τους ΧΥΤΑ και η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες εργολάβους – επενδυτές. 
 
Απαιτούμε να αποχωρήσουν τώρα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την Κερατέα, να σταματήσουν να προστατεύουν το παράνομο εργοτάξιο, να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες. 
 

Καλούμε τους φορείς του μαζικού κινήματος να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Κερατέας και τον ηρωικό αγώνα τους.