Αρκετές επιχειρήσεις της Κερατέας είχε βάλει στο χέρι ο απατεώνας ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και πλέον έχει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Ο δράστης, εμφανιζόταν τηλεφωνικά ως γνωστός του επιχειρηματία – θύματος ή εκπρόσωπος άλλης γνωστής επιχείρησης και του ζητούσε να παραλάβει αντ’ αυτού κάποιο πακέτο και να καταβάλει για την παραλαβή αυτή χρηματικά ποσά.

Τον διαβεβαίωνε ότι λίγο αργότερα θα πήγαινε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης του στην επιχείρηση του θύματος για να παραλάβει το πακέτο και να του δώσει τα χρήματα.

Το δέμα θα παρ έδιδε στο θύμα οδηγός ταξί, ο οποίος ειδοποιούνταν με ηλεκτρονική εφαρμογή, και ο οποίος θα έπαιρνε και τα χρήματα για να τα αποδώσει στον αποστολέα του.

Όταν αργότερα τα θύματα επικοινωνούσαν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς για να ειδοποιήσουν ότι είχαν το δέμα και ότι περίμεναν κάποιον για να το δώσουν και να πάρουν τα χρήματα που είχαν πληρώσει, έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά και όταν άνοιγαν τα δέματα έβρισκαν μέσα σε αυτά cd!

Τα αλεπάλληλα κρούσματα του απατεώνα προκάλεσαν συναγερμό στην αστυνομία και μόλις δόθηκε η ευκαιρία ξεκίνησε η παρακολούθηση ενός οδηγού ταξί που αποτέλεσε άθελά του όργανο της απάτης.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί τελικά ο ένοχος, στο Κορωπί και να συλληφθεί. Βέβαια οι απρόσεκτοι αλλά και εύπιστοι επιχειρηματίες κλαίνε τα χρήματά τους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν ακόμη και τα χίλια ευρώ!

Πηγή