«Επικεφαλής» των «εθελοντών» του ο Στ. Θεοδωράκης στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου

Με την θέσπιση «επικεφαλής» αντί για «πρόεδρο» και «εθελοντών» αντί για «μέλη», ολοκληρώθηκε το τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο του «Ποταμιού» στο οποίο χωρίς κάλπες, δια ανατάσεως χειρός των αντιπροσώπων, λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναδείχθηκε εκλεγμένος ηγέτης του κόμματος.


«Η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου και αποκάλυψε ότι «η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια» αναφερόμενος σε έρευνες, που δείχνουν ότι αυτοί που βλέπουν με συμπάθεια το Ποτάμι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους, που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη.

Όσον αφορά στην πολιτική τακτική του νέου κομματικού φορέα, απέδωσε μεγάλη σημασία στη δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες, χωρίς «να γίνουμε περιοδεύων θίασος», όπως είπε, καθώς οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές του κόμματος θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις.

Κατά τις διαδικασίες εξελέγη Πανελλήνια Επιτροπή 70 μελών, από 141 υποψηφιότητες, εκ των οποίων οι 75 από εθνική λίστα για να εκλεγούν 30 μέλη, ενώ οι υπόλοιπες 40 θέσεις μοιράζονται αναλογικά στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η Πανελλήνια Επιτροπή θα εκλέξει με φανερή ψηφοφορία 7μελή Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν, εκ περιτροπής, μετά από πρόσκληση του «επικεφαλής», και 4 εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, έτσι ώστε και τα περιφερειακά στελέχη να έχουν εκπροσώπηση στο κεντρικό όργανο.

  Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη με δυο νεκρούς. Τους σκότωσαν μπροστά στα παιδιά τους

Στις παρουσίες από άλλους πολιτικούς χώρους που σηματοδοτούν «πολιτικά ανοίγματα» ξεχώρισαν ο Γρηγόρης Ψαριανός από τη ΔΗΜΑΡ και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ανεξάρτητος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα εύσημα των δύο δημάρχων, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη.

Σχόλια μέσω facebook