Έκκληση στους «ψύχραιμους» και «νηφάλιους» κατοίκους απηύθυνε η υφυπουργός Θ. Τζάκρη για τις κινητοποιήσεις σχετικά με τα σκουπίδια.

Έκκληση στους «νηφάλιους» κατοίκους της Κερατέας να βρουν λύση στο θέμα των δικών τους σκουπιδιών απηύθυνε η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάγκρη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5» .

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία όρεξη ούτε για βία, ούτε για ΜΑΤ, ούτε για τα έκτροπα που παρουσιάζονται όλο το τελευταίο τρίμηνο στην Κερατέα», δήλωσε η υφυπουργός. Και επεσήμανε ότι δεν θα απαιτείτο αστυνομική παρουσία «αν μπορούσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκεί να εγγυηθούν ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές -και δεν κινδυνεύουν μόνο των αστυνομικών- ότι δεν θα καούν μηχανήματα, ότι δεν θα πέσουν μολότοφ στα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, ότι δεν θα μπει σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων που βρίσκονται εκεί στο έργο. Για μας είναι μια κατανάλωση δυνάμεων και ένα κόστος, γιατί έχει κοστίσει 300.000 ευρώ αυτή η ιστορία στην επιχείρηση της Αστυνομίας τους τελευταίους τρεις μήνες.»

Προανήγγειλε σύσκεψη στην οποία θα αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι και σημείωσε: «Στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, του κ. Ραγκούση, θα δούμε μαζί με την κυρία Μπιρμπίλη τον κ. Λεβαντή, το δήμαρχο της Λαυρεωτικής, για να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους πάνω στη λογική της διαχείρισης των δικών τους σκουπιδιών. Πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να δείξουν υπευθυνότητα σ’ αυτό το θέμα» .

«Κάνω έκκληση», κατέληξε, «στους ψύχραιμους και νηφάλιους κατοίκους της Κερατέας να βρουν λύση στο θέμα των δικών τους σκουπιδιών και να μην εξαρτώνται από άλλες, όμορες περιοχές. Διότι δεν θέλουμε κάποια στιγμή ούτε η Κερατέα ούτε η περιοχή της Αττικής να γίνουν Νάπολη» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ