Συνέχεια της εκστρατείας τους για βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Οι προτάσεις τους για βιώσιμη διαχείριση στην Αττική βασισμένη στο διαχωρισμό στην πηγή και στην ανακύκλωση-κομποστοποίηση χωρίς νέους χώρους ταφής και χωρίς άμεση ή έμμεση προσφυγή σε καύση, κερδίζουν διαρκώς σε επικαιρότητα, ενόψει και της κοινωνικής έντασης και της αστυνομικής βίας σε περιοχές όπως η Κερατέα.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες πραγματοποίησαν συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία των Οικολόγων Πράσινων, από πλευράς ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Θ. Μπαλασόπουλος και τα μέλη της Εκτ. Επιτροπής Θ. Καραγιαννάκης και Σ. Πολυζώης.

Τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν οι Νίκος Χρυσόγελος και Τάσος Κρομμύδας.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτήρισαν πολύ θετικές τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων για τα απορρίμματα και ζήτησαν τη συμπαράστασή τους προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης με κοινή δράση όλων των φορέων πέρα από το συνδικαλιστικό επίπεδο.

Το μεσημέρι πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Ραζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), στα γραφεία της εταιρίας στο Μαρούσι.

Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, όπου συμμετείχαν οι Ν. Χρυσόγελος, Ν. Μάντζαρης, Μ. Βιτωράκη, Αλ. Αργυρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Διάκος, έθεσε το θέμα καθιέρωσης χωριστού κάδου για τη συλλογή και ανακύκλωση του χαρτιού, καθώς και της επέκτασης των προγραμμάτων ανακύκλωσης με ιδιαίτερη έμφαση τους 3 μεγάλους δήμους.

Το 2010 ξοδεύτηκαν για τα προγράμματα ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα μόλις 28 εκ. ευρώ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τις πρωτοβουλίες τους για ένα διαφορετικό και βιώσιμο μέλλον για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο της αναλυτικής πρότασης που έχουν καταθέσει από τις 12 Ιανουαρίου.

Ήδη έχει συμφωνηθεί ειδική συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη.

Για το econews
http://www.econews.gr/2011/02/10/news-skoupidia-epafes-oikologon-prasinon/