ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ – Εξαντλημένοι οι αστυνομικοί που είναι δύο μήνες στην περιοχή

Κωστας Ονισενκο
«Ολα αυτά γίνονται για τα σκουπίδια;» φωνάζει άντρας των ΜΑΤ, ο οποίος εξαντλημένος από την ένταση των επεισοδίων κατά την προχθεσινή νύχτα προσπαθεί να ελέγξει αν στα γύρω στενά, μέσα στην πόλη της Κερατέας, υπάρχουν άτομα που ρίχνουν αντικείμενα, πέτρες, μολότοφ ή αυτοσχέδια εκρηκτικά. 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή για δύο μήνες έχουν απηυδήσει, διαμαρτύρονται στους ανωτέρους τους και στην ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ.: Οι συνθήκες της δουλειάς τους είναι ανυπόφορες, δέχονται επιθέσεις καθημερινά κατά τις οποίες σημειώνονται μικροτραυματισμοί, ενώ και οι ώρες παραμονής τους είναι περισσότερες. 

Προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις με τους κατοίκους της Κερατέας. Πολλοί πήραν αναρρωτική άδεια για τουλάχιστον 4 ημέρες. «Ευτυχώς τώρα εργαζόμαστε 11 ώρες τη μέρα.

Τις προηγούμενες εβδομάδες δουλεύαμε 15 και 16 ώρες την ημέρα, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Τις πρώτες ημέρες έκανε και αφόρητο κρύο. Την προηγούμενη των επεισοδίων μέσα στην Κερατέα οι κάτοικοι έκαψαν την καντίνα που μας φέρνει φαγητό, ευτυχώς δεν πείραξαν τα άτομα που ήταν μέσα» περιγράφει ο Σωκράτης Μάγκας, συνδικαλιστής αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ.

Μερικοί από τους αστυνομικούς προσπαθούν να πιάσουν κουβέντα με τους κατοίκους, τους λένε ότι δεν έχουν τίποτα προσωπικό με εκείνους και θα προτιμούσαν να ήταν σπίτια τους. Αργότερα η μάχη ξαναφουντώνει και οι δύο πλευρές βρίσκονται πάλι απέναντι να ρίχνουν δακρυγόνα, πέτρες, μολότοφ και κροτίδες. «Δεν μπορούμε να εξετάσουμε αν είναι σωστή ή όχι η όποια απόφαση της πολιτείας. Υπερασπιζόμαστε αυτό που η πολιτεία θεωρεί δίκαιο» σχολιάζει σχετικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ. Αθ. Κοκκαλάκης.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10/02/2011
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/02/2011_432039
Σχόλια μέσω facebook