Την έκδοση των τριών πρώτων αδειών λειτουργίας υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Βόλο και Λαύριο το προσεχές διάστημα προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

Στην ομιλία του, κατά τη Διάσκεψη για τη Νησιωτικότητα που οργανώθηκε στο Ιδρυμα Ευγενίδου από το υπουργείο Ναυτιλίας, ο υφυπουργός σημείωσε ότι το ενδιαφέρον πολλαπλασιάζεται, καθώς «Κέρκυρα, Παξοί και διαπόντιοι νήσοι, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Πάτρα, Λευκάδα, Μήλος, Σκύρος, Κρήτη, Βεγορίτιδα, Σκιάθος, Κατερίνη, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη είναι μερικές μόνο από τις ενδιαφερόμενες περιοχές» για τη λειτουργία υδατοδρομίων.
 «Τα νησιά μας πρέπει να φτάσουν σε επίπεδο συγκοινωνιακής, οικονομικής, εφοδιαστικής, ενεργειακής, εκπαιδευτικής, ιατροφαρμακευτικής και πολιτιστικής επάρκειας, για να μπορέσουν να μπουν σε συνθήκες ανταγωνισμού» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση. Ο υπουργός Ναυτιλίας περιέγραψε τις πρωτοβουλίες για τη χάραξη ξεκάθαρης νησιωτικής πολιτικής και την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού και μίλησε για 1.000 λιμενικά έργα προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ που εκτελούνται σε όλη τη χώρα.
http://www.tanea.gr/