Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από μακρόχρονη περιπέτεια της υγείας του, ο π. Ιωάννης Ζαρμπής, πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Ο σεμνός και αγαπητός στους συμπατριώτες του ιερέας γεννήθηκε στο Μαρκόπουλο Μεσογείων από πατέρα νησιώτη και μητέρα μαρκοπουλιώτισσα και μετά τις εγκύκλιες σπουδές του ασχολήθηκε επαγγελματικά ως συνεργάτης ιδιωτικής εταιρίας.
Υπήρξε καλλίφωνος ιεροψάλτης και γρήγορα ακολούθησε την κλίση του στα ιερουργικά θέσμια.
Χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικο, και στη συνέχεια πρεσβύτερος με μακρά και ευδόκιμη διακονία στο καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη Μαρκοπούλου.

Στα 1994 συνεργάσθηκε με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, στο πλαίσιο των επιστημονικών εργασιών  για τη συγκρότηση του αρχείου του κορυφαίου αγιογράφου του 18ου αιώνα Γεωργίου Μάρκου του Αργείου και παρέσχε πολύτιμη βοήθεια γιά τη μελέτη και φωτογραφική αποτύπωση των τοιχογραφιών των ναών-ιστορικών εκκλησιαστικών μνημείων της Αγίας Πρασκευής, Αγίας Θέκλας και Αγίας Τριάδας Μαρκοπούλου.
Αναφορά στον π. Ιωάννη Ζαρμπή στην ιταλική έκδοση του βιβλίου «Γεώργιος Μάρκου ο Αργείος» http://ketlib.lib.unipi.gr/xmlui/handle/ket/849
Με τον βιογράφο του Μάρκου, συγγραφέα Ευάγγελο Ανδρέου, στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής Μαρκοπούλου
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
N.Π.Ι.Δ. – Έτος ίδρυσης 1979 – Αριθ. 2237 Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων
του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Συμβουλευτικός Οργανισμός ASBMH
του Προγράμματος Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh Η.Π.Α.
Αναπαύσεως 14 Α΄ – 190 02 Παιανία * E-mail:[email protected] * Τηλ.: 210-66.43.854 (& Fax) www.euarce.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / 15.07.2016