Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ» την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2017.

Το σύνολο των παρευρισκομένων  φίλων και μελών του συλλόγου απόλαυσαν από κοινού με τα χορευτικά και χορωδιακά μέλη μας μια γιορτινή βραδιά, εμπνευσμένη από το παρελθόν και τις παραδόσεις του τόπου μας. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό της προέδρου  κας. Δήμητρας Γ. Κατσίκη. Στην συνέχεια ο πατέρας Τιμόθεος ευλόγησε την βασιλόπιτα και έδωσε και αυτός με την σειρά του ευχές για το νέο έτος. Ακολούθησαν κάλαντα από την χορωδία του συλλόγου μας υπό την καθοδήγηση του χοράρχη  κ. Μάνου Σύριου και η συνέχεια δόθηκε με χορούς από τις περιοχές της Καππαδοκίας, του Πόντου, των Νησιών του Αιγαίου, της Θράκης, της Κρήτης, της Μακεδονίας και της Ρούμελης -συνοδεία της χορωδίας- τους οποίους παρουσίασαν μερικά από τα χορευτικά μέλη όλων των ηλικιών, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων μας κας Μαρίνας Μ. Χριστοφάκη και κ. Χρήστου Π. Τόλια. Η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς  και έναν σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Δ.Λουκά και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρου Φιλίππου.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους για την τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας, όπως επίσης: τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ.Δ. Λουκά, τους Αντιδημάρχους  κ.κ Ι.Αδάμη, Α. Αντωνίου, Π. Τσίκλο, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κ. Χολέβα, τους Δημοτικούς Συμβούλους: κ.Ευφροσύνη Σίνη και κ. Μ.Μαθιουδάκη, την πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» κ. Δήμητρα Πάλλη, τον πρώην Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Κων/νο Λεβαντή, την κ. Χαρίκλεια Πρίφτη, την κ. Ασπ. Αργεντίνη, τον πατέρα Τιμόθεο Αγγελή, τον πατέρα Καλλίνικο Ηλιόπουλο , τον Πρόεδρο της Χρυσής Τομής κ. Σταμάτη Παπαθανασίου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Χορωδίας Κερατέας κ. Βασίλη Στουραϊτη, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρίου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Κερατέας, του Α.Ο Κερατέας «ΝΙΚΗ», της πρωτοβουλίας Γυναικών Κερατέας «ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ» και του Κ.ΑΠ.Η Κερατέας.
Ευχαριστούμε τους μουσικούς μας κ.Δημήτρη Μπάκο (γκάιντα/τσαμπούνα) , κ. Βασίλη Οικονόμου (κρουστά) και τον κ.Μάνο Σύριο (λαούτο) οι οποίοι πλαισίωσαν την βραδιά.
Ευχαριστούμε τέλος το αρτοποιείο ΑΦΟΙ Κατσίκη Ο.Ε, την Εταιρεία Πολύζος Αντώνης – Πετρολιάγκη Ζωή Ο.Ε, το Μεζεδοπωλείο ΑΓΟΡΑ , τον Πνευματικό Σύνδεσμο Χρυσή Τομή και τον Ευάγγελο Παπαθανασίου για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης καθώς και τον Δ/ντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας κ. Δημήτρη Κώνστα για την φιλοξενία.


Ευχόμαστε σε όλους Καλή και Δημιουργική Χρονιά
Με εκτίμηση το
Διοικητικό Συμβούλιο του

«ΑΠΟΛΛΩΝ»