Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, η Κερατέα έζησε την εισβολή των ΜΑΤ μέσα στις πλατείες, τα καταστήματα, τα σπίτια, τις αυλές.

Ως απάντηση σε «αυτή την ύβρι προς την οικογένεια, την κοινότητα, τη δημοκρατία, που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί», εδραιώνει η πόλη το θεσμό «Μέρες Ντοκιμαντέρ και Microfilms στην Κερατέα», με συμμάχους σημαντικούς σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινιών.
«Στόχος μας είναι να μετουσιώσουμε όλα αυτά που ζήσαμε τις 128 μέρες αντίστασης, σ’ ένα καλλιτεχνικό γεγονός που να αγγίζει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους», εξηγούν οι διοργανωτές.
Το 2ο Πανόραμα Ταινιών θα διαρκέσει έως και αύριο Κυριακή, και πραγματοποιείται με τη συνδρομή δύο σημαντικών κινηματογραφιστών μας: του βραβευμένου στη Βενετία μικρομηκά Γιώργου Ζώη και του ντοκιμαντερίστα Μάρκου Γκαστίν. 
Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή » (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική Πλατεία Κερατέας) και η έναρξη έγινε χθες βράδυ (Παρασκευή 8/2) με την ταινία «Θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, που περιγράφει τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και την καταστροφή του τόπου τους. «Η ταινία φωτίζει έναν άλλο παράλληλο αγώνα με το δικό μας…», λένε οι διοργανωτές.