Ο εμφύλιος πόλεμος της Κερατέας ξεκίνησε από το κράτος

 
Όλοι οι πόλεμοι ξεκίνησαν για λόγους οικονομικούς αλλά αυτό δεν το λέει κανείς και οι ιστορικοί προφασίζονται λόγους κοινωνικούς ή ιδεολογικούς και νομίζουν πως εμείς, το πόπολο, μασάμε χαρούπια.
 
Πάρε παράδειγμα τον νέο εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στην Κερατέα. Οι ιστορικοί του παρόντος, οι δημοσιογράφοι δηλαδή, μας λένε πως οι μάχες διεξάγονται γιατί οι κάτοικοι αρνούνται να τους φυτέψουν τα σκουπίδια στην αυλή τους και άρα μας λένε πως οι αιτίες του πολέμου είναι κοινωνικές και ιδεολογικές (οικολογικές στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Στην πραγματικότητα όμως, ο εμφύλιος πόλεμος της Κερατέας ξεκίνησε από το κράτος, γιατί το κράτος έχει ήδη προπληρώσει ένα ποσό στον εργολάβο, έχουν ήδη πέσει οι προμήθειες για την ανάληψη του έργου, και έτσι κανείς σοβαρός (!!!) άνθρωπος δεν ασχολείται με το αναμφισβήτητο γεγονός πως οι ΧΥΤΑ είναι παρωχημένοι και κοστίζουν τα μαλλιοκέφαλά τους και πως θα μπορούσε να λυθεί διαφορετικά και οικονομικότερα το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών, και όλοι ασχολούνται με τις καθημερινές μάχες που διεξάγονται στα πλαίσια αυτού του πολέμου και ασχολούνται με αυτό γιατί οι ιστορικοί του παρόντος γουστάρουν να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τους καπνίσει, όπως έκαναν όλοι οι ιστορικοί αιώνες τώρα.
Οσονούπω αναμένεται επέκταση των μαχών και σε άλλες αλάνες αλλά το εμπλεκόμενο κράτος δεν θα κάνει πίσω, γιατί, αν κάνει πίσω, θα ανοίξει το στόμα του ο εργολάβος και ωιμέ, γιατί αν ο οποιοσδήποτε εργολάβος ανοίξει το στόμα του στην Ελλάδα θα γεμίσει ο τόπος σκατά και οι προμηθειοαρπάχτρες δεν θα ξεπλένονται με τίποτα.
(Δεν το ‘χεις καταλάβει ακόμη πως η χώρα μας είναι σαν τους στάβλους του Αυγεία;)
Παρεμπιπτόντως, μιας και αναφέρομαι σε πολέμους, το ‘χεις πάρει χαμπάρι πως κατά τόπους έχουν ξεσπάσει διάφοροι μικροί πόλεμοι; Και λέω μικροί, γιατί αυτοί οι πόλεμοι της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, κου του λου που, δεν είναι τίποτα μπροστά την αφύπνιση και την επέλευση του Τέταρτου Ράιχ, που σε συνεργασία με τους ξενέρωτους –φρου φρου κι αρώματα και τον κιμά ωμό- απόγονους των πρωτεργατών της Γαλλικής Επανάστασης, έχουν βαλθεί να ποδηγετήσουν την Ευρώπη ολάκερη και κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί και προελαύνουν μέσω σύγχρονων Δούρειων Ίππων, δηλαδή μέσω των τραπεζικών δανείων και των τοκοχρεωλύσεων και των απαξιωμένων κρατικών ομολόγων;
Να δω πάνω στον Άιφελ υψωμένη τη σβάστικα δίπλα στην τρικολόρε με το κοκοράκι στην πόλη του έρωτα (χα χα χα) και τι στον κόσμο.
Αναρωτιέμαι τι γίνεται με εκείνους τους απροσδιορίστου σεξουαλικής ταυτότητας ξενέρωτους της πουτίγκας και των αυγών ποσέ νησιώτες του Ατλαντικού. Μήπως περιμένουν το νεύμα από τα αμερικανοσυντρόφια τους για να πουν κάτι ή μήπως αποφάσισαν να αλλάξουν επιβήτορα και από τον υπεραντλαντικό σύντροφο αποφάσισαν να γίνουν τσιράκια της γερμανίδας καγκελαρίου… καγκελάριος, όνομα και πράγμα… γιατί είμαι σίγουρος πως το αισθητικό πρότυπο των Εγγλέζων φτάνει μέχρι την κορμοστασιά τύπου Μέρκελ και μέχρις εκεί.
Μήπως να αλλάξουμε κατεύθυνση, και, αντί να κοιτάμε προς δυσμάς, να καταργήσουμε το ΝΑΤΟ, που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς έγινε και δεν θυμάμαι ούτε τι σημαίνει; Μήπως οι πολιτευτές μας, αυτοί οι σύγχρονοι, οι της γενιάς του Πολυτεχνείου, να κοιτάξουν τα ντοκιμαντέρ από τη νύχτα της εισβολής των τανκ, μπας και θυμηθούν πως τότε βροντοφώναζαν ως κυρίαρχο σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ»;
Εγώ ο ταπεινός, που τα ξέρω όλα αλλά δεν καμώνομαι γι’ αυτό (!!!), προτείνω τις λύσεις σε όλα μας τα προβλήματα:
 
1. Να βγούμε από το πούντο πούντο το δακτυλίδι ΝΑΤΟ ΝΑΤΟ δεν θα το βρεις.
2. Να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση των υπερχρεωμένων στη Γερμανία κρατών.
3. Να δανειστούμε από τους Κινέζους και από τους Ινδούς για να ξεχρεώσουμε την Goldman Sucks.
4. Να ξαποστείλουμε τους αγροτοπατέρες της χώρας μας στις αχανείς πεδιάδες της Αυστραλίας για να θυμηθούν πως μπορείς να βγάλεις παραγωγή και κέρδη από το έδαφος.
5. Να ξαποστείλουμε τους εφοριακούς μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να θυμηθούν πώς κάνουμε ελέγχους.
6. Να ξαποστείλουμε σύσσωμο το ελληνικό δικαστικό σώμα στις ΗΠΑ (επίσης) για να μάθει πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι επώνυμοι πλούσιοι φοροφυγάδες.
7. Να ξαποστείλουμε τον Χαρδαβέλα στη Νιγηρία για να μάθει και να μας πει κι εμάς πώς να μην καρπωθούν τα πετρέλαιά μας ξένες εταιρείες και πώς να πάνε τα λεφτουδάκια από τον φυσικό μας πλούτο στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.
8. Να εξορίσουμε τους Έλληνες φοιτητές στα αμερικάνικα πανεπιστήμια, για να κομπλάρουν, και από το σοκ να αρχίσουν να απαιτούν εκπαίδευση και όχι να απαιτούν μόνο το δικαίωμα εκλογής του φίλου τους του Πρύτανη.
9. Να ξαποστείλουμε τους καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων στη Βοστόνη και στο Χάρβαρντ μπας και κομπλάρουνε και αποσυρθούν στα εξοχικά τους για να αρχίσουν το διάβασμα και τις πραγματικές επιστημονικές μελέτες…
10. Να κλείσουμε τα άπειρα πανεπιστημιακά τμήματα που είναι διάσπαρτα σε διάφορες πόλεις-κράτη των εκάστοτε υπουργών, που τα φύτεψαν σε ολάκερη την επικράτεια για να ξεζουμίζουν οι ντόπιοι τους φοιτητές και να ρίχνουν την ψήφο τους στους εγκαινιαστές των πανεπιστημιακών βιομηχανιών παραγωγής ανέργων άνευ αντικειμένου, και να ανοίξουμε φιλοσοφικές σχολές αλά Σωκράτη μπας και αποκτήσουμε κοινό νου και να ανοίξουμε και σχολές τουριστικών επαγγελμάτων μπας και οι μελλοντικοί επαγγελματίες του τουρισμού γίνουν άνθρωποι.
…πολλά είναι τα όσα πρέπει να κάνουμε και θα πρέπει να βρούμε και ποιος θα πληρώσει τα εισιτήρια για να ξαποστείλουμε όλους αυτούς, γιατί ο μισθωτός και ο συνταξιούχος δεν αντέχουν άλλο.
Όπως και να ‘χει, ο Γάμα παγκόσμιος πόλεμος άρχισε…
Υ.Γ.
Η σφαίρα (του Α Παγκοσμίου Πολέμου) σου ξεσκίζει την καρδιά μονομιάς… πρόκειται περί ακαριαίου, ανώδυνου και αβασάνιστου θανάτου.
Η ατομική βόμβα (του Β Παγκοσμίου Πολέμου) σε εξαϋλώνει μονομιάς… πρόκειται περί ακαριαίου, ανώδυνου και αβασάνιστου θανάτου.
Η ανέχεια (του Γ Παγκοσμίου Πολέμου) σου ξεσκίζει την καρδιά κάθε μέρα και σε εξαϋλώνει προοδευτικά… πρόκειται περί αργού, οδυνηρού και βασανιστικού θανάτου.
Δόξα στην πρόοδο της απάνθρωπης οικονομικής επιστήμης και στην εξέλιξη του απάνθρωπου ανθρώπινου είδους!
 
http://zacharos.blogspot.com/2011/02/blog-post_6967.html
Σχόλια μέσω facebook
  Ο Κ.Ν.Μ. Καζαμιάκης συνομιλεί με την γλύπτρια Μάρω Μπαρτζίλη.