Με χιόνι και πολύ κρύο ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι Αθηναίοι, ενώ ήδη τα βόρεια προάστια καλύπτει ένα λεπτό στρώμα χιονιού, καθώς τα φαινόμενα είναι πιο έντονα συγκριτικά με τον υπόλοιπο νομό.
ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ:
Θα επηρεαστούν και οι παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Εύβοια. Τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στιςΚυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και στα βόρεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -1 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -4 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, -2 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 6 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Στην Αττική, περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού με παροδικές τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου, αλλάστα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, αλλά και γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα.
ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ:
Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και αύριο, καθώς το χιονόνερο και οι χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες. Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με συνθήκες παγετού στα ηπειρωτικά.
Πηγή : meteo