Αύριο, 07/02/2013 στο Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο κτήριο 7 αίθουσα 3 στην οδό Ευελπίδων δικάζονται οι δύο τέως Δήμαρχοι Κερατέας: 

Σταύρος Ιατρού, Αντώνης Αντωνίου, και ο νυν Κώστας Λεβαντής καθώς και οι δύο τέως Αντιδήμαρχοι Σοφία Παπαγιάννη και Παναγιώτης Κατσίκης όπως και ο συνδημότης μας Γιώργος Ιατρού με τις κατηγορίες της “απείθειας και συνέργειας σε αντίσταση”, για τα γεγονότα των τριών πρώτων ημερών της εισβολής των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο (11-12-13/12/2010). 


Η κατηγορία απαγγέλθηκε μετά από προηγούμενη έρευνα για τους πυροβολισμούς και αρχικά αφορούσε βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες (π.χ. σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.λ.π.!!!).

Κύριοι κατήγοροι ήταν οι επικεφαλείς της αστυνομικής επιχείρησης κ. Μπόμπος και κ. Λατζανάκης, που με τις κατάπτυστες καταθέσεις τους υπέδειξαν ως ενόχους των επεισοδίων τους παραπάνω κατηγορούμενους.

Εξάλλου στις 22/02/2013 στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δικάζονται έξι νέοι από την Κερατέα και το Λαύριο που είχαν συλληφθεί στα πρώτα επεισόδια με την Αστυνομία.

Στις 28/02/2013 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο δικάζεται για πολλοστή φορά ο τέως Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού με την κατηγορία ότι στη θέση Φοβόλες λειτουργούσε παράνομη χωματερή. Ανάλογη δίκη για τις Φοβόλες έχει γίνει άλλες τρεις φορές στις οποίες ο τότε Δήμαρχος αθωώθηκε αφού αποδείχθηκε ότι με συγκεκριμένες πράξεις και αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και με προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΕΣΔΚΝΑ ζητούνταν πάντα να κλείσει και να αποκατασταθεί η χωματερή στις Φοβόλες και να μεταφερθούν τα απορρίμματα στα Λιόσια, που αποτελούν το μόνο νόμιμο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων.

Στις 24/05/2013 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δικάζεται πάλι ο τέως Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού με την κατηγορία της παράνομης εγκατάστασης της Δημοτικής Βάσης στο Οβριόκαστρο σε ιδιοκτησία του Δήμου, όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις και αποτελούσε την ουσιαστική και συμβολική έδρα της αντίστασης κατά του ΧΥΤΑ.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ !
Διαβάστε σχετικά:

Την Πέμπτη 7/2 θα γίνει η δίκη του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που αναφέρεται στην δεύτερη και τρίτη ημέρα επέμβασης των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 12 & 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20……