Η ΔΟΥ Κορωπίου θα υποδεχτεί τις ΔΟΥ Λαυρίου και Κέας οι οποίες θα κλείσουν

Απετράπη την τελευταία στιγμή η προγραμματισμένη από το Υπ. Οικονομικών αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Κορωπίου, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη ριζική αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού για την άμεση «αναστήλωση» των εσόδων του προϋπολογισμού.
«Τα καταφέραμε, η εφορία παραμένει στο Κορωπί» δήλωσε στο Mesogianews ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρη Κιούση. Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπ. Οικονομικών, η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα της ΔΟΥ Κορωπίου θα μεταφερόταν στην ΔΟΥ Παλλήνης.

Πρόκειται για μια μεγάλη και άκρως θετική εξέλιξη, καθώς η ΔΟΥ Κορωπίου εξυπηρετεί φορολογούμενους από το Κορωπί, τα Καλύβια, το Μαρκόπουλο και την Παιανία.
Οι εξελίξεις όμως φέρνουν και μία ακόμα αλλαγή, ενώ στα αρχικά σχέδια του Υπ. Οικονομικών ήταν και η μεταφορά της ΔΟΥ Λαυρίου στην Παλλήνη, σήμερα η επιτροπή επεξεργασίας και σχεδιασμού του τελικού «Σχεδίου Ενοποιήσεων ΔΥΟ» προτείνει την άμεση μεταστέγαση της ΔΟΥ Κέας και Λαυρίου στο κτίριο της ΔΟΥ Κορωπίου. Για τους λόγους αυτούς θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Λαύριο και στην Κέα.
Σήμερα το Υπ. Οικονομικών, για την ενοικίαση και των τριών κτιρίων, καταβάλει μηνιαίως 22.770€, ενώ το εκτιμώμενο κόστος ενοποίησης θα φτάσει στα 32.000 € και το μηνιαίο ελάχιστο όφελος ενοποίησης στα 9.885 €, συνεπώς το κόστος μεταστέγασης θα αποσβεστεί σε 3,2 μήνες.
Π Κ

Διαβάστε επίσης


Σχόλια μέσω facebook