Η Περιφέρεια Αττικής, το πάλαι ποτέ “Υπόλοιπο”, φαίνεται να δείχνει… μικρή για τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη “φωτογενή” Α’ Αθηνών.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο άλλοτε βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που γύρισε την πλάτη στον Γιώργο Καρατζαφέρη, και μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη μετακόμισαν στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, την εποχή της… θρυλικής κυβέρνησης Παπαδήμου, είχε διατελέσει υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στο παρελθόν, στα… αλησμόνητα χρόνια της προεδρίας του στο Εθνικό Μέτωπο.

Τις σκέψεις Βορίδη για μετακόμιση στην Α΄Αθηνών επισημαίνει σήμερα το “Πρώτο Θέμα”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: “Στην Α΄ Αθήνας φαίνεται να επεκτείνει τελευταία τις πολιτικές δραστηριότητές του ο Μάκης Βορίδης. Ο βουλευτής Αττικής αυτοπροσκαλέστηκε στην κοπή της Νομαρχιακής Επιτροπής Αθηνών της ΝΔ, την περασμένη Κυριακή, λέγοντας ότι έμαθε για την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αποφάσισε να παρευρεθεί. Η κίνηση του Βορίδη πάντως, όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συναδέλφους του στην Α’ Αθήνας, αλλά υπήρξαν και κάνα δυο που μετέφεραν αρμοδίως τη δυσαρέσκειά τους, φοβούμενοι προφανώς ότι σχεδιάζει να μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης “γκλαμουράτης” περιφέρειας”.

Θυμίζουμε ότι ο Μάκης Βορίδης, πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, και με καθαρά δεξιό προφίλ, στήριξε στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού νωρίτερα είχε στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, και αποτελεί κεντρικό γρανάζι στον σχεδιασμό του νέου προέδρου της ΝΔ για την αναμόρφωση του προφίλ του κόμματος.