ΠΟΑΣΥ: Αφύλακτη η Αττική

Στο «χτένι» έχει φτάσει πια η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Κερατέα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την κατασκευή στην περιοχή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Κρίση που, εκτός από τους κατοίκους της Κερατέας, επηρεάζει, όπως επανειλημμένα έχει αναδείξει ο «Ε», τις ζωές των αστυνομικών των ΜΑΤ, εκείνες των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας που εμπλέκονται σε αυτή, αλλά και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, αφού η ελλιπής αστυνόμευση έχει ως αντίκτυπο την αύξηση της εγκληματικότητας.
Προκειμένου, πάντως να δοθεί λύση και κάτω από την αυξανόμενη πίεση των αστυνομικών, που μετρούν ήδη σαράντα τραυματίες, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) συναντήθηκαν τη Δευτέρα με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής που τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί μαζί τους για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική.
«Παρέμβαση στο γενικό γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Λιακόπουλο Ηλία πραγματοποίησε σήμερα η Ομοσπονδία μας με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΕΑΥ Αττικής για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή της Κερατέας εδώ και ένα μήνα με αφορμή τις εργασίες κατασκευής ΧΥΤΑ.
Εκ μέρους μας τονίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συγκρουσιακή κατάσταση της τοπικής κοινωνίας και των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο διότι υπονομεύεται η έννομη τάξη, αλλά και διότι η καθημερινή εξοντωτική απασχόληση 300 και πλέον αστυνομικών αποβαίνει πέραν των άλλων εις βάρος της αστυνόμευσης του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, από τις οποίες ζητούνται ενισχύσεις.
Για την Ομοσπονδία μας αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η επίλυση των όποιων προβλημάτων μέσω του διαλόγου και της πειθούς και όχι με τη χρήση βίας. Τονίσαμε δε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, ελλοχεύουν κίνδυνοι, μη προβλέψιμοι, ενώ πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα των όποιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και όχι η εκ των προτέρων ετοιμασία για “πολεμικές αναμετρήσεις”».
Τονίστηκε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη και σωστή ενημέρωση για τη διάσταση του έργου, ώστε η τοπική κοινωνία να έχει πεισθεί για τη χρησιμότητά του και να μην εναντιώνεται σε αυτό, πόσο μάλλον όταν στρέφεται εναντίον των αστυνομικών, που δεν ευθύνονται σε τίποτε και εκτελούν μόνο άνωθεν εντολές.
Ο γ.γ. Περιφέρειας συμμερίστηκε και τη δική μας αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή με τις απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας και ανάφερε ότι έχει αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών και επαφών με τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου Λαυρεωτικής και της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της περιοχής, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης. Μας ανακοίνωσε δε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα τεθεί διεξοδικά το όλο θέμα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας κοινής συνάντησης της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους των κατοίκων, παρουσία και του ιδίου.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της, επιζητώντας την αντιμετώπιση του προβλήματος από τους θεσμικά και κατά αρμοδιότητα υπεύθυνους, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να μετατρέπεται ο Έλληνας αστυνομικός σε σάκο του μποξ για την εκτόνωση και μόνο των όποιων διαμαρτυριών. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται η Ελληνική Αστυνομία ως ο από μηχανής Θεός και μάλιστα να εγκαλείται πολλές φορές την μη επίλυση ζητημάτων που δεν είναι καν της αρμοδιότητάς της».
Κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας
Βαριές κατηγορίες εκτοξεύει η Ανεξάρτητη Ένωση Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) κατά του Ε. Βενιζέλου με μία ανακοίνωση που φέρει το χαρακτηριστικό τίτλο «ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΟΝ ΚΛΗΡΟΝ» (που αφορά τον ψαλμό 21,19· Iωάν. 19, 24 ο οποίος περιγράφει πώς οι Ρωμαίοι έπαιζαν στα ζάρια τα ρούχα του Ιησού). 
Η ΑΝΕΑΕΔ χρησιμοποιεί αυτό τον ψαλμό προκειμένου να στηρίξει την καταγγελία της ότι «ενώ το ΜΤΣ καταρρέει και ο υπουργός μειώνει μερίσματα και αυξάνει κρατήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών, την ίδια ώρα, ο ίδιος ετοιμάζεται να εκχωρήσει τα στρατόπεδα περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ξεκινώντας από την εκλογική του περιφέρεια», οι απόστρατοι τονίζουν πως «είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο και προκλητικό με ένα άρθρο λίγων γραμμών να υπάρχει πρόβλεψη για παραχώρηση ακινήτων άνευ ανταλλάγματος σε φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ (και ποιος ξέρει μετά πού…), τη στιγμή που υφίσταται θέμα κατάρρευσης των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών».
http://www.paraskevi13.com/?p=15854 
περισσότερα

Η “Πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών” στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας

και

Οι αστυνομικοί συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής