ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΠΑ
Με μπάζα έκλεισαν τον δρόμο οι κάτοικοι!

Μετά την απειλή για συλλήψεις επέτρεψαν τελικά στο γεωτρύπανο της ΔΕΠΑ να πάει στην Πέρδικα!

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας!

Το πρωί της Τετάρτης αιρετοί και πολίτες της Πέρδικας, είχανε στήσει για δεύτερη μέρα μπλόκο στον αγροτικό δρόμο για το Πράπα-Μάλι για να εμποδίσουν το γεωτρύπανο της ΔΕΠΑ, να πραγματοποιήσει 2 γεωτρήσεις ελέγχου στατικότητας του εδάφους, υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του 98% του Δημοψηφίσματος των συμπολιτών τους.

Η ΔΕΠΑ είχε ζητήσει και είχε λάβει την άδεια της Δασικής και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ενώ είχε μαζί της και έγγραφο – απάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας που στην ουσία επέτρεπε τις γεωτρήσεις (Η απάντηση έλεγε ότι δεν χρειάζεται καμία άδεια από τον Δήμο για την πραγματοποίηση των γεωτρήσεων)

Στον δρόμο από όπου θα περνούσε το γεωτρύπανο, άγνωστοι είχαν σκάψει τάφρο κατά μήκος του δρόμου και είχαν εναποθέσει μπάζα εμποδίζοντας την διέλευση του οχήματος!

Η ΔΕΠΑ για να εκτελέσει τις εργασίες της ζήτησε την βοήθεια της Εισαγγελίας ενώ στο σημείο βρισκόταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Μετά την διαταγή της κα Εισαγγελέως να ανοιχτεί ο δρόμος και κάτω από την απειλή της σύλληψης, συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας απομάκρυναν τα μπάζα και επιδιόρθωσαν τον χωματόδρομο!


Πολίτες της Πέρδικας βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας όπου το θέμα συζητήθηκε σε έντονους τόνους εκτός ημερήσιας διάταξης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να παρευρεθούν σύσσωμοι το πρωί της Πέμπτης στις 9.30 στην Πέρδικα για να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους κατοίκους, για την μη εφαρμογή από το Υπουργείο της ομόφωνης απόφασης, του Δ.Σ. που δεν επιτρέπει την διέλευση του αγωγού από τα διοικητικά όρια της Πέρδικας και των Συβότων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ