ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Απρίλη 10π.μ -7μμ
Κυριακή 26 Απρίλη 10π.μ -7μμ
Στο Εργατικό Κέντρο ΛαυρίουΣυναδέλφισσες-συνάδελφοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Ψηφίζουμε μαζικά στο σωματείο μας, δίνουμε δύναμη στην δύναμη μας.


Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής ιδρύθηκε το 2005 ως ανάγκη οργάνωσης των ιδιωτικών υπαλλήλων της Λαυρεωτικής οι οποίοι παράγουν τον πλούτο που μια χούφτα άρπαγες των καρπώνονται, ενώ εμείς παίρνουμε μόνο ψίχουλα. Τα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε ο βαθμός εκμετάλλευσης, ατελείωτες απλήρωτες ώρες δουλειάς, «κλεμμένα» δώρα και δικαιώματα, εξαφανισμένα ένσημα, τρομοκρατία με το δάκτυλο να δείχνει την πόρτα της εξόδου, με τον εκβιασμό ότι περιμένουν και άλλοι στην ουρά. Σε αυτές τις συνθήκες πάει να στηθεί η λεγόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση που σημαίνει ζεστό κρατικό χρήμα στα αφεντικά, ενώ η διάλυση και των τελευταίων δικαιωμάτων παραμονεύει στην νέα συμφωνία για το νέο μνημόνιο, που θα έχει άλλη ονομασία…

Έχει γίνει καθαρό ότι και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήσει άλλο δρόμο από αυτόν του ευρωμονόδρομου, της ΕΕ της λύκοσυμμαχίας.

Γίνεται καθαρό ότι η εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα θα σωθούν από την φτώχεια και την ανέχεια, από τους μισθούς πείνας μόνο όταν οργανωθούν, σπάσουν τα δεσμά του φόβου και συγκρουστούν με τον αντίπαλό τους την εργοδοσία και το αστικό κράτος. Έτσι Κάτω από την δικιά τους σημαία, την σημαία του αγώνα θα έρθει η καλυτέρευση της ζωής μας και θα ανοίξει ο δρόμος για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης.

Το σωματείο και η νέα διοίκηση που θα βγει από τις εκλογές και με την δική σου συμμετοχή, έχει φτιάξει χώρο στο Εργατικό Κέντρο όπου προβάλλονται ταινίες, γίνονται συζητήσεις έχει καθημερινή λειτουργία. Έλα να ψήφισης και να πάρεις μέρος στις δραστηριότητες του σωματείου που θα γίνει το δεύτερο σπίτι μας.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Κατώτερος μισθός 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων στα πλαίσια του 2009. Κυριακή αργία 8ωρο-5νθήμερο-40ωροΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣημείωση:

στο σωματείο ψηφίζουν όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μη εξαιρουμένων και αυτών που δεν είναι μέλη οι οποίοι μπορούν να γίνονται την ημέρα της ψηφοφορίας