ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ» ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»Με ένα νέο σεμινάριο καλωσορίζει η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» το 2016, στα πλαίσια ενός πλούσιου και ποιοτικού προγράμματος σεμιναρίων του Συλλόγου.

Το σεμινάριο «ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ» που έχει γίνει θεσμός τα τρία τελευταία χρόνια στην πόλη μας για όσους θέλουν να μυηθούν στην γευσιγνωσία του ελληνικού κρασιού, θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, κεντρική πλατεία Κερατέας) και θα έχει διάρκεια 10 ώρες, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε τέσσερα μαθήματα. Τα φετινά κρασιά που θα δοκιμαστούν θα είναι περισσότερα και διαφορετικά από όλες τις προηγούμενες χρονιές. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, ώρα: 19:30-22:00 και τα μαθήματα θα συνεχίσουν και τις τρεις επόμενες Παρασκευές (22 & 29/1 και 5/2).
Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο οινολόγος Νίκος Τζάκας και ο xημικός-oινολόγος Αντώνης Μυλωνάς.Το σεμινάριο έχει στόχο την γνωριμία των συμμετεχόντων με το ελληνικό ποιοτικό κρασί και τις ελληνικές ποικιλίες. Περιλαμβάνει περιληπτικά τα ακόλουθα:
  • Γευσιγνωσία 28 επώνυμων-ποιοτικών οίνων από τις σημαντικότερες  αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας (7 δοκιμές ανά μάθημα)  
  • Παρουσίαση του Ελληνικού Αμπελώνα και των δημοφιλέστερων ποικιλιών
  • Η τεχνική της Γευσιγνωσίας – Διαδικασία
  • Κρασί και Φαγητό- Κανόνες και αρχές
  • Οινοποίηση – Παλαίωση – Κατηγορίες Οίνων
  • Ελαττώματα και ιδανικές συνθήκες συντήρησης οίνων
  • Μύθοι και πραγματικότητα για το κρασί
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ατομικές σημειώσεις.
Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6978003191-6976652080 & 6984614675. Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν δοθεί μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2016.
Το σεμινάριο υλοποιείται με την στήριξη των Οινοποιείων: Μικροοινοποιία Μυλωνάς, Κτήμα Αβαντίς, Οινοποιείο Τετράμυθος, Αμπελώνες Αντωνόπουλου, Μπουτάρης και Υιός Οινοποιητική, Santo Wines, Κτήμα Σκούρα, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, Οινοποιία Τσάνταλη, Κτήμα Κατώγι-Στροφιλιά, Αμπελώνες Μάρκου, Οινοποιία Αναστασία Φράγκου, Κτήμα Κώστα Λαζαρίζη, Οινοποιείο Gentilini, Οινοποιεία Μποσινάκης, Κτήμα Νασιάκου, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, Οινοποιείο Λυραράκη, Κτήμα Παυλίδη, Αμπελώνες Λαλίκου, Κτήμα Βογιατζή, Οινοποιείο Νίκου Λαζαρίδη, Κτήμα Αρβανιτίδη.