Ημέρες 7ετίας ξαναζεί η ελληνική κοινωνία μέσα στο 2011, του…σοσιαλισμού και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 
Ενώ η καταστολή και η στέρηση βασικών δικαιωμάτων των πολιτών αυξάνεται, η φτώχεια και η πείνα διογκώνεται και οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δέχονται μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα επίπεδα της ζωής, ο αστυνομικός Διευθυντής Σερρών διατάζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της συγκέντρωσης – διαδήλωσης των πολιτών από τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 8.00 το πρωί της Τετάρτης! 
 
Παίρνοντας νόμο και εξουσία στα χέρια του, ο κ Δημήτρης Τσώτας με αφορμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των αγροτών εξέδωσε απόφαση (Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3017/5/298-ζ’) με την οποία ουσιαστικά διατάζει πως: Απαγορεύεται η κίνηση(!) και η στάθμευση (!) γεωργικών οχημάτων στην Εθνική οδό Σερρών Προμαχώνα και η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση και πορεία στο ίδιο μέρος κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 
Διαφορετικά, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, η συνάθροιση ή η απόπειρα αυτής θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο… 
Δυστυχώς οι ιστορικές μέρες που ζει η χώρα, δείχνουν να ξυπνούν τα πιο ακραία και συντηρητικά ένστικτα του παρελθόντος, ημέρες που θα ζήλευε ο Παπαδόπουλος και η στρατιωτική του παρέα, απέναντι σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε αδιέξοδο, οικονομικό και όχι μόνο, προκαλώντας τους σε μία μάχη με απρόβλεπτες συνέπειες.  
Και είναι απορίας άξιο, πως ένας αστυνομικός διευθυντής, καταργεί ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα με μια απλή απόφαση. Η επίφαση της έννομης τάξης, της “διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής” δεν μπορεί να υπερβαίνει το δικαίωμα των εργαζομένων στη συγκέντρωση, τη διαμαρτυρία ή τη πορεία. Επικίνδυνος λοιπόν ή βλαξ; 
Λ.Σ.