Υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης διεξάγεται από το πρωί, η κατάθεση προσφορών από ιδιώτες επενδυτές στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), για τη δημοπράτηση της κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό, από νωρίς το πρωί, γύρω από το κτίριο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- που διαμαρτύρονται για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα)- έχουν αποκλειστεί σε απόσταση ασφαλείας.

Μάλιστα, απαγορεύθηκε η είσοδος στο κτίριο στον εργαζόμενο στον ΕΔΣΝΑ, αλλά και επικεφαλής της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΑΣΚ- ΟΤΑ) στην ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θωμά Μπιζά, ο οποίος- όπως καταγγέλλει- όταν προσπάθησε, ως εργαζόμενος, να εισέλθει στο κτίριο, διώχθηκε βιαίως.

Σήμερα, 22 Ιανουαρίου, γίνεται η κατάθεση προσφορών για τη δημοπράτηση του εργοστασίου στο Γραμματικό και θα ακολουθήσουν, στις 24 Ιανουαρίου, η κατάθεση προσφορών για το εργοστάσιο στην Κερατέα, στις 29 Ιανουαρίου, για τα Άνω Λιόσια και στις 5 Φεβρουαρίου, για το εργοστάσιο στη Φυλή.


Πηγή: ΑΠΕ μέσω www.left.gr

Οκτώ υποψήφιοι για τη μονάδα στο Γραμματικό

Οκτώ όμιλοι κατέθεσαν προσφορά στον πρώτο από τους τέσσερις διαγωνισμούς για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Η αυξημένη συμμετοχή στον πρώτο διαγωνισμό, που αφορά τη μονάδα του Γραμματικού, δείχνει πως για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου θα συγκρουστούν οι ισχυρότεροι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας. 

Νέα συμμετοχή, για πρώτη φορά σε διαγωνισμό ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) διαχείρισης απορριμμάτων είναι αυτή της Μέτκα του ομίλου Μυτιληναίου

Την Πέμπτη πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για τη μονάδα της Κερατέας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο διαγωνισμοί για τις μεγαλύτερες μονάδες, που θα λειτουργήσουν στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή. 

Το αυξημένο ενδιαφέρον συνδέεται και με τις θετικές εξελίξεις στους άλλους διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων στην περιφέρεια, όπως στη Δυτική Μακεδονία, και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). 

Σημειώνεται πως για την υποβολή των προσφορών χρειάστηκε η συνδρομή τεσσάρων διμοιριών της Αστυνομίας καθώς είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο εργαζόμενοι στους δήμους. Τελικά, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.

Πηγή: http://www.euro2day.gr/