Κατάλοιπα πετρελαίου στα νερά του Λαυρίου μετά από σύγκρουση φορτηγών πλοίων (ΦΩΤΟ)

Το φορτηγό πλοίο «KATHΕRINE» στο Λαύριο (σημειώνεται η διαρροή με τετραγωνάκι)

Στο κόλπο του Θορικού στο Λαύριο μεταφέρθηκαν τα φορτηγά πλοία «BARU SATU» με σημαία Παναμά και το πλοίο «KATHΕRINE» με σημαία Μάλτας, τα οποία συγκρούστηκαν το πρωί της Πέμπτης επτά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου, στο ακρωτήριο Καφηρέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του πλοίου «KATHΕRINE» με σκοπό την άντληση του πετρελαίου είχε αρχικά προορισμό τον κόλπο των Λεγραινών. Ωστόσο, μεταφέρθηκε στον κόλπο του Θορικού, αφήνοντας κατάλοιπα στα νερά του Λαυρίου, όπου πηγαίνουν για μπάνιο πολλοί λουόμενοι μεταξύ αυτών και παιδιά καθημερινά, όπως καταγγέλλεται.

Να σημειωθεί ότι το Λαύριο, λόγω των μεταλλείων που λειτουργούσαν παλιά αλλά και των υπολοίπων εργοστασίων στα νεότερα χρόνια, είναι μια περιοχή ιδιαίτερα βεβαρημένη σε θέματα περιβαλλοντικής μόλυνσης και αυτό το τελευταίο ατύχημα δεν βοηθάει στην ήδη κατεστραμμένη ισορροπία και ειδικά στον όρμο του Θορικού όπου, όπως και στην υπόλοιπη περιοχή, φυσούν δυνατοί άνεμοι κι αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της άντλησης, με αυξημένο κίνδυνο για κηλίδα πετρελαίου στη θάλασσα.

Πηγές ενημέρωσης:
Διαβάστε σχετικά:
Μεταφέρονται στο Λαύριο τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν στην ΆνδροΜεταφέρονται στο Λαύριο τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν στην Άνδρο

Με ασφάλεια και με τη βοήθεια ρυμουλκών, έγινε το απόγευμα, η αποκόλληση των δύο φορτηγών πλοίων, που συγκρούστηκαν την περασμένη Πέμπτη, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, στα νοτιοδυτικά του ακρωτη…

Σχόλια μέσω facebook