Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η επέμβαση των ΜΑΤ στη ΔΕΗ!

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Η χθεσινή απαίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος, ικανοποιήθηκε. «Εισαγγελία και αστυνομία έκαναν τη δουλειά τους»!

Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε δηλώσει κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει: «Περιμένω από την Αστυνομία και τον εισαγγελέα να κάνουν τη δουλειά τους»!

Πρωί πρωί η.. δουλειά τελείωσε.

Διμοιρίες των ΜΑΤ «έσπασαν» την κατάληψη του κτιρίου Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό συλλαμβάνοντας 14 συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο, τους οποίους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και από εκεί στην Εισαγγελία!

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρηση, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς οι εργαζόμενοι θέλησαν να σταματήσουν την είσοδο των ΜΑΤ.

Αμέσως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία (για σήμερα και αύριο των εργαζομένων) στη Διεύθυνση Πληροφορική και τετράωρη στάση εργασίας όλων των υπαλλήλων σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Μετά την αποχώρηση των συνδικαλιστών, τεχνικοί του πληροφορικού τμήματος της ΔΕΗ αρνήθηκαν να επαναφέρουν το ηλεκτρονικό σύστημα «Ερμής» έως ότου γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις προσαγωγές από την αστυνομία.

Η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και στελεχών της ελάσσονος αντιπολίτευσης

«Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι για να περάσει μία αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να συνοδεύεται από δυνάμεις καταστολής», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Σπύρος Χαλβατζής.

Ο κ. Χαλβατζής κατήγγειλε την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και κάλεσε τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους. «Να μην φοβηθεί και να βουλιάξει η Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα 24ωρης πανεργατικής απεργίας».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής κ. Βασίλης Μουλόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι ως τώρα να έχει συλληφθεί πρόεδρος ομοσπονδίας, από τον καιρό της χούντας»!

«Πίσω από το χαμόγελο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, κρύβονται οι κυνόδοντες των τραπεζικών» τόνισε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έσπευσε να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΔΕΗ στο Χολαργό. «Δίνεται μια μάχη που θα τελειώσει με νίκη, γιατί είναι του λαού και ειδικά των χαμηλών στρωμάτων».

pheme.gr
Σχόλια μέσω facebook