Όπως γνωρίζετε ένας πολύ σημαντικός τομέας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η τροχαία κίνηση και για αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο για την ασφαλή κίνηση όλων των τροχοφόρων καθώς και των πεζών. 

Ο παραπάνω τομέας ευθύνης υπάγεται στις υπηρεσίες τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης. 
Ειδικότερα το τμήμα Τροχαίας Κερατέας παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν τόσο η διοίκηση όσο και το Αστυνομικό προσωπικό να ανταπεξέλθουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, οι ελλείψεις σε υπάρχουσα δύναμη δεν τους επιτρέπουν να ασκήσουν το καθήκον τους σωστά και αποτελεσματικά . 
Η συνολική έκταση των Δήμων Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής οι οποίοι εμπίπτουν στην τοπική αρμοδιότητα της Τροχαίας Κερατέας, ανέρχεται σε 493 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός αυτών σύμφωνα με τη τελευταία απογραφή, ανέρχεται σε 95.000 μόνιμους κατοίκους . Όπως μας ενημέρωσαν στην τροχαία Κερατέας οι οργανικές θέσεις είναι 45, πλην όμως η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη είναι μόλις 18 άτομα. 
Όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς δεν μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει είναι να καταπονείται πέραν του εφικτού μέτρου το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό.

Το αίσθημα ασφάλειας είναι θεωρώ μία από τις βασικότερες υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες και θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το τμήμα Τροχαίας Κερατέας ;

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
786
Ημερομ.Κατάθεσης
13.03.15

Σχόλια μέσω facebook