Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε κοντέινερ που μετέφερε απόβλητα του δήμου στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ανιχνεύθηκε ραδιενεργό ιώδιο από το ειδικό όργανο μέτρησης ραδιενέργειας, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η εναπόθεσή τους στον χώρο και να επιστραφούν στον δήμο.

Αμέσως δόθηκε εντολή στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος για την άμεση διερεύνηση του θέματος και τη λήψη μέτρων, εφόσον απαιτείται, για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο δήμος τα απόθεσε σε χώρο παράνομης απόρριψης αποβλήτων, εντός περιφραγμένου γηπέδου του Δήμου Λαυρεωτικής στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας. Αφού ελήφθησαν υπόψη και οι μετρήσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο οποίος εκλήθη στο σημείο, ξεκίνησε η διενέργεια της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του αρμόδιου αντιδημάρχου.
Τα ραδιενεργά απόβλητα παραμένουν εντός του περιφραγμένου γηπέδου και επειδή ο χρόνος ημιζωής του ραδιενεργού ιωδίου είναι 8 ημέρες, θα μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Φυλής σε μία εβδομάδα.Διαβάστε σχετικά:

Δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας διαβεβαιώνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για το περιστατικό με το "ραδιενεργό Ιώδιο" στην Κερατέα

Ιανουαρίου 30, 2017

Δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας διαβεβαιώνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για το περιστατικό με το “ραδιενεργό Ιώδιο” στην Κερατέα

Δελτίο τύπου ΕΕΑΕ για την ανίχνευση ραδιενέργειας σε φορτίο απορριμμάτων στην Κερατέα Η Ελληνι…
Ο Δήμος Λαυρεωτικής καταρρίπτει τις ανυπόστατες καταγγελίες που είχαν σκοπό τη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων

Ιανουαρίου 30, 2017

Ο Δήμος Λαυρεωτικής καταρρίπτει τις ανυπόστατες καταγγελίες που είχαν σκοπό τη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ» Η αλήθεια για το ιατρικό ραδιενεργό ιώδιο…