ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέφι, χορός και σαρακοστιανά εδέσματα στα
ΚΟΥΛΟΥΜΑ της Λαυρεωτικής

Με μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα μαγειρεμένα με μοναδικό τρόπο από τους ανθρώπους των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, γιορτάστηκε φέτος η Καθαρά Δευτέρα, στη περιοχή ΧΑΟΣ Αγίου Κωνσταντίνου Καμάριζας, στα πλαίσια των εορταστικών  εκδηλώσεων  ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013.

 

Τα εδέσματα, η παραδοσιακή φασολάδα και λαγάνα, το  ντόπιο κρασί που έρεε άφθονο, σε συνδυασμό με τους ήχους ζωντανής μουσικής  και  πολύ κέφι από τους παρευρισκομένους, που συνέχισαν να χορεύουν αψηφώντας  ακόμα και τη  βροχή, που άρχισε να πέφτει αργά το μεσημέρι, δημιούργησαν μια ξεχωριστή  ατμόσφαιρα.
Ο ουρανός της περιοχής έγινε πολύχρωμος από τους δεκάδες χαρταετούς που κατέκτησαν τους «αιθέρες», όπως προστάζει η ημέρα.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής ευχαριστεί τους:

Ποντιακό  Σύλλογο «Μιθριδάτης», Ένωση Θηραίων Λαυρεωτικής, Σύλλογο Πελοποννησίων «Κολοκοτρώνης», Σύλλογο Κρητών «Η Μεγαλόνησος», Μακεδονικό Σύλλογο « Ο Μέγας Αλέξανδρος», Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Κωνσταντίνου «Μαρώνεια», Λύκειο Ελληνίδων Κερατέας, Λαογραφικό Σύλλογο «Απόλλων» Κερατέας. Επίσης ευχαριστεί το Κυνηγετικό και Σκοπευτικό Σύλλογο Λαυρίου για τη διάθεση του πυροσβεστικού τους οχήματος, τη Δημοτική Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Λαυρεωτικής για την βοήθειά τους.