Πορεία γυναικών Κουρδικής καταγωγής πραγματοποιήθηκε ,σήμερα ημέρα της γυναίκας στο Λαύριο . Η πορεία ξεκίνησε από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.

150 γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους κρατώντας φωτογραφίες γυναικών Κουρδικής καταγωγής που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενες για ισότητα και ελευθερία, πολλές εξ αυτών με την φωτογραφία της Σακινέ καρφιτσωμένη στο μέρος της καρδιάς η οποία δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Γαλλία έκαναν πορεία στην πόλη του Λαυρίου υπενθυμίζοντας σ όλους ότι μολονότι η 8η Μάρτη γιορτάζεται παγκόσμια σαν ημέρα αντίστασης και αγώνα των γυναικών, μολονότι οι γυναίκες συνειδητοποίησαν τη θέση τους, οι γυναίκες δεν κατέχουν τη θέση που δικαιούνται.

Η ανακοίνωση που μοίρασαν οι άντρες τους στους κατοίκους του Λαυρίου, υπενθύμισε σε όλους τι πραγματικά τιμάμε και διεκδικούμε την ημέρα της γυναίκας αλλά κυρίως όπως επί λέξη αναφέρεται ότι : 
«Αν δεν απελευθερωθεί η γυναίκα, δεν θα μπορέσει ,να απελευθερωθεί ούτε η κοινωνία.»

Κατέθεσαν λουλούδια στο άγαλμα της μάνας του Μακρονησιώτη τιμώντας μ αυτό τον τρόπο τον αγώνα και την αγωνία των Ελληνίδων γυναικών για ελευθερία και εξήγησαν στα παιδιά τους τι ακριβώς συμβολίζει αυτό το άγαλμα. 
Κυρίαρχο σύνθημα της πορείας ήταν “JIN,IJYAN,AZADI” (ΓΥΝΑΙΚΑ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)
Στα ελληνικά ακούστηκαν τα συνθήματα : «Ρόζα, Σατινέ, Κλάρα, Καραγιάννη Όλες μαζί θα κτίσουμε μια κοινωνία άλλη!» «Κούρδισες κι Ελληνίδες παλέψαν στα βουνά για άλλη κοινωνία και ελευθεριά» «Σκλάβοι δεν θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας Γυναίκες αγωνίστριες σφίγγουμε την γροθιά μας» 

Η πορεία συνεχίστηκε ως το λιμάνι του Λαύριο. Έχοντας απέναντι την Μακρόνησο , εκπρόσωπος των γυναικών δήλωσε ότι: «ο αγώνας των γυναικών οφείλει θα συνεχιστεί απαιτώντας ισότητα και δικαιοσύνη .» Θέλοντας να τιμήσουν όσες γυναίκες έδωσαν την ζωής τους υψώνοντας το ανάστημά τους, πολεμώντας ενάντια στην εργασιακή και σε κάθε μορφή καταπίεσης πέταξαν από ένα λουλούδι στην θάλασσα τονίζοντας ότι: «η θέληση , η πεποίθηση και ο αγώνας για λευτεριά έχει την απεραντοσύνη της θάλασσας .» 
Στο πλευρό της ήταν όπως πάντα η Ελένη Βαφιάδου και η Ελευθερία Ψυχογιού από την ομάδα αλληλεγγύης προσφύγων Λαυρίου.