Φωτογραφία από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Κουβαρά

  

Δεύτερη έξαρση του χιονιά περιμένουν οι μετεωρολόγοι από το μεσημέρι. Από τις τρεις περίπου  τα ξημερώματα ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στην Αττική. Στα βόρεια προάστια όπως στο Χαλάνδρι και το Μαρούσι, στα νότια προάστια, αλλά και στα δυτικά το χιόνι έπεσε πυκνό, ενώ χιόνισε στο κέντρο της Αθήνας.

Στη λεωφόρο Κηφισίας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες για την αποφυγή ατυχήματος.
Αναφέρθηκαν μικροπροβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων του Καπανδριτίου. Η Τροχαία σταματά τις νταλίκες και έτσι στις περίπου 5 το πρωί, δημιουργήθηκε ουρά περίπου 800 οχημάτων. Το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας Αττικής.
Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής περιοχές, όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγη ώρα, η Τροχαία:
-Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός» στο ρεύμα προς το καζίνο.
-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.
-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.
Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
Ισχυρoί βορειανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ από το πρωί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλο-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.
Πού χρειάζονται αλυσίδες
Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Εθνική οδός Δράμας – Εξοχής από το 18ο μέχρι και το 38ο χιλιόμετρο λόγω ισχυρής χιονόπτωσης. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού.
Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού στην Ημαθία, οι αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, από το 22ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου). Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας, τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Αρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας (από το 15ο χιλιόμετρο εώς το χιονοδρομικό) και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας.
Φωτογραφίες από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Κουβαρά
Θ. Κολυδάς: Δύο εξάρσεις του χιονιά
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται δύο εξάρσεις του χιονιά. Η πρώτη τα ξημερώματα της Πέμπτης και η δεύτερη μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην Αττική θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Το κρύο θα διατηρηθεί έως και την Πρωτοχρονιά σε όλη τη χώρα.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }