Το 2ο πανόραμα ταινιών, «Μέρες ντοκιμαντέρ και Microfilms στην Κερατέα», πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου, καθιερώνοντας ως θεσμό την μετουσίωση της αντίστασης των κατοίκων ενάντια στον ΧΥΤΑ, σε καλλιτεχνικό γεγονός.

«Δυο χρόνια ακριβώς μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας και 128 μέρες αντίστασης, στόχος μας ήταν να μετουσιώσουμε  όλα αυτά που ζήσαμε, σ’ ένα καλλιτεχνικό γεγονός που να ξεπερνά τα όρια της μικρής μας πόλης και να αγγίζει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους», δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές από τον Σύνδεσμο Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ».

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, το φετινό φεστιβάλ ανοίγει συμβολικά η ταινία « Θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, η οποία αναφέρεται στον αγώνα  των  κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και την καταστροφή του τόπου τους. Ακολουθεί προβολή φωτογραφιών του Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, από τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και ενημέρωση – συζήτηση με συμμετοχή κατοίκων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Το φεστιβάλ επιμελείται ο σκηνοθέτης  Γιώργος Ζώης  και ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Μάρκος  Γκαστίν.

Οι προβολές και όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο του Συνδέσμου, Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, στην κεντρική πλατεία Κερατέας. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να δείτε εδώ

Πηγή ενημέρωσης:
Διαβάστε σχετικά:

2ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΜΕΡΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & ΜICROFILMS ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ         Στις 8 Φεβρουαρίου 2011, η Κερατέα έζησε την πιο οδυνηρή μέρα της ιστορίας της με την εισβολή των ΜΑΤ μέσα στις πλατείες, τα καταστήματα, τα σπίτια, τις αυλές μας. Αυτή η ύβρις  προς την οικογένεια,……