Χθες, ο Γιάννης Σγουρός με ανακοίνωσή του “σήκωνε” το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, αφήνοντας αιχμές κατά του Γιάννη Μιχελάκη, και ο τελευταίος, έμπειρος στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν τα ΜΜΕ, σήκωσε το γάντι και απάντησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”.

«Είναι μια ιστορία που δεν έχει βάση και ουσία. Διότι το βασικό θέμα είναι να ενταχθεί ο ΕΣΔΝΑ στους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Αυτό το πράγμα μέσα στις επόμενες μέρες θα λυθεί και είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λυθεί. Μπορεί να είναι μέσα σ’ αυτήν την εβδομάδα. Πάντως, θα λυθεί τις επόμενες ημέρες. Δεν γνωρίζω (τι λέει ο κ. Σγουρός). Κανονικά θα έπρεπε να το γνωρίζει και να μη βγαίνει να λέει τέτοια πράγματα. Και ο ίδιος και συνεργάτες του. Στο υπουργείο θα συσταθεί Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης παντός είδους απορριμμάτων, για να μπορέσουμε κεντρικά ένα θέμα που σε περίοδο κρίσεως το πληρώνουμε χρυσάφι. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον στην Αθήνα. Είναι και άλλα αστικά κέντρα και αυτό αφορά τον πολιτισμό μας. Σ’ όλη την Ευρώπη αυτά τα θέματα έχουν λυθεί και έχει γίνει χωροθέτηση. Υπάρχουν αποφάσεις, αλλά αυτό που πρέπει να δούμε κεντρικά είναι το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων και γι’ αυτό θα υπάρξουν διαδικασίες. Περιμένουμε τα τυπικά για την ολοκλήρωση της ιστορίας και να δημιουργηθεί γραμματεία που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα κεντρικά”, δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Γίνεται επεξεργασία, ώστε αυτή η πρόταση να καταστεί λειτουργική και να κατατεθεί στη Βουλή. Δύο ψηφοδέλτια ξεχωριστά, στο ένα θα ψηφίζεται ο δήμαρχος και στο άλλο οι δημοτικοί σύμβουλοι με αλφαβητική σειρά, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Επεξεργαζόμαστε τώρα τις λεπτομέρειες, για να καταστεί η πρόταση λειτουργική και να κατατεθεί στη Βουλή και εκεί θα συζητήσουμε το θέμα στις λεπτομέρειές του. Εάν δεν φέρουμε το νομοσχέδιο στην τελική του μορφή, πώς θα βγουν αυτοί να πουν ότι διαφωνούν ή συμφωνούν; Αυτοί που βιάστηκαν να το καταδικάσουν και να το καταγγείλουν – και μιλάω για τον ΣΥΡΙΖΑ – δεν το έχουν δει καν. Η άρνησή τους γι’ αυτό το σύστημα είναι τουλάχιστον υποκριτική, διότι ξέρετε πώς ψηφίζουν στην κεντρική του επιτροπή τα μέλη του; Επειδή υπάρχουν διάφορες συνιστώσες, ακόμα βάζουν από διαφορετικές συνιστώσες να ψηφίσουν πρόσωπα από άλλες. Ε, λοιπόν; Δεν βλέπετε ομοιότητες στη λογική του να μπορείς να ψηφίσεις ανθρώπους που έχουν μια διαφορετική άποψη από εσένα; Δεν λέω ότι είναι το ίδιο πράγμα, αλλά λέω για τη λογική. Και μπαίνω στην ουσία, όχι στη διαδικασία».


Διαβάστε σχετικά:
Την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού έθεσε ο Γιάννης Σγουρός και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑΤην παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού έθεσε ο Γιάννης Σγουρός και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

Την παραίτησή τους στη διάθεση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά έθεσαν σήμερα με κοινή επιστολή τους τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, κ…