Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΜΕΝ  ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ  ΠΕΕΜΑΓΕΝ  ΠΕΠΡΝ  ΠΕΣ/ΝΑΤ) θα συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Μάρτη στις 10:30π.μ στην πλατεία Τερψιθέας, στον Οίκο Ναύτη. Αναχώρηση πούλμαν 8:30π.μ από το άγαλμα μεταλλωρύχων.

       Η απλήρωτη εργασία αποτελεί μάστιγα για την λαϊκή οικογένεια. Η δεινή κατάσταση, με την οποία συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.
Τραγικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν σε πάνω από 500 ναυτεργάτες, εργαζόμενους της ΝΕΛ,  που έχουν να τους καταβληθούν για μήνες οι δεδουλευμένες αποδοχές τους,  με την εφοπλιστική εταιρεία και την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να  συνεχίζουν τον εμπαιγμό σε βάρος των λαϊκών αιτημάτων, που δεν  μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που δεν διστάζει να μην εφαρμόζει και τα ελάχιστα που προβλέπονται στις ΣΣΕ. Υπονομεύουν το σύνολο των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, γιατρούς, συντάξεις, φάρμακα, επιδόματα ανεργίας.
Σε επανειλημμένες παρεμβάσεις ο Αναπλ. Υπουργός Ναυτιλίας κ.Δρίτσας έκφρασε την πολιτική των εφοπλιστών, με διάφορες προφάσεις καλύπτει την ΝΕΛ και τις άλλες εταιρείες που δεν καταβάλλουν τις δεδουλευμένες αποδοχές.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής με τα προνόμια και τις επιδοτήσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, έχουν οδηγήσει στην ακτοπλοΐα σε μείωση κατά 50% των οργανικών συνθέσεων και του αριθμού των πλοίων, αύξηση της ανεργίας, εντατικοποίηση της εργασίας, εγκατάλειψη των κατοίκων των νησιών, υπονόμευση της ασφάλειας και της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.  
Διεκδικούμε
∙ Να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένοι μισθοί σε όλους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους.
∙ Υπεράσπιση και εφαρμογή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων.
∙ Κατάργηση των μνημονίων, του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Νόμου 2932/2001 για την απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας  και  γενικότερα  των εσωτερικών  θαλάσσιων μεταφοράς  της  χώρας.
∙ Σύγχρονες – ασφαλείς – φτηνές Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απρόσκοπτη, τακτική σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και δια-νησιωτική σύνδεση για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%. Αποκλειστικά δημόσια ασφαλή ακτοπλοΐα, λιμάνια και ναυπηγεία στην υπηρεσία του λαού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
HD Mac:Users:nela:Desktop:DSC_0420.JPG
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: [email protected] , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ