Με σκληρή γλώσσα εκφράστηκε κατά των Αγανακτισμένων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομή “Le monde en marche”, στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 5.

Τα «γαλλικά» του Πάγκαλου για τους Αγανακτισμένους
Ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αγαπημένη του φράση “μαζί τα φάγαμε”, την οποία προσπαθεί να την εξηγήσει και στα γαλλικά.
Ο κ.Πάγκαλος χαρακτήρισε τους Αγανακτισμένους ένα μείγμα από “κομμουνιστές και φασίστες”, ενώ χρησιμοποίησε και άλλο απρεπή χαρακτηρισμό, επικαλούμενος τις ελεύθερες εκφράσεις του στρατηγού Ντε Γκολ.
Ακόμη, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στη φράση “μαζί τα φάγαμε” που είχε πει πριν από μήνες, με τις αντιδράσεις να είναι αισθητές μέχρι και σήμερα.
“Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: “Μαζί τα σπαταλήσαμε”. Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό.
Αντίδραση από την ΝΔ

“Ο κ. Πάγκαλος ξεπέρασε πλέον και το χειρότερο εαυτό του. Μιλώντας, προχθές, σε γαλλικό κανάλι, εκτόξευσε απίστευτες πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος των Ελλήνων που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου”, παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ , Γιάννης Μιχελάκης.
“Όταν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι, υβρίζονται χυδαία από έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όταν ο αντιπρόεδρος αυτός εκτοξεύει ακατονόμαστες ύβρεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών, τότε, δυστυχώς, το κατάντημά του είναι θλιβερό. Και το τραύμα στη Δημοκρατία και την πατρίδα μας βαθύτατο”, ανέφερε.
Η δήλωση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε και την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΚΚΕ, Παναγιώτη Μεντρέκα, ο οποίος προέβη στο παρακάτω σχόλιο:
“Με τις αισχρές δηλώσεις του ο Θ. Πάγκαλος αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί που μισούν και φοβούνται το λαό που αγωνίζεται είναι αδίστακτοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον τσακίσουν. Η σιδερένια γροθιά της λαϊκής ενότητας και αντεπίθεσης είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στους εχθρούς του λαού”.
ethnos.gr

Ο Πάγκαλος θα γράψει βιβλίο για το ποιοι τα φάγανε και πώς!

Ο Πάγκαλος θα γράψει βιβλίο για το ποιοι τα φάγανε και πώς!
Στην περιβόητη φράση “μαζί τα φάγαμε” επανήλθε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα γράψει και βιβλίο, για το ποιοι τα φάγανε και πώς!

«Δεν είναι αυτονόητο ότι θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην “Πρώτη Γραμμή” του Σκάι, ενώ δήλωσε ταυτόχρονα ευτυχής που συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ Πάγκαλος αναφέρθηκε και σε δηλώσεις που έκανε σε γαλλικά ΜΜΕ, με αφορμή τους Αγανακτισμένους. Όπως είπε, χαρακτήρισε φασίστες, κομμουνιστές ή ηλιθίους όσους επιθυμούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της άποψης να παράγεται πλούτος και να διανέμεται δίκαια, αλλά όπως είπε «όταν παράγουμε χρέη, διανέμονται χρέη και διανέμονται πάντα άδικα».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να διαμορφώσει την πολιτική του φυσιογνωμία. Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι τη θητεία του σημάδεψαν σημαντικές πράξεις, αποτελέσματα και μεταρρυθμίσεις.

Υπογράμμισε ότι και μόνο το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκιο κοντά στο 5%, ήταν από μόνο του τεράστια επιτυχία, ενώ μεα αφορμή το θέμα της διαδοχής είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν αισθάνεται έτοιμος να λιθοβολήσει τον Γιώργο Παπανδρέου”.

Επίσης, ζήτησε να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο το πόθεν έσχες των ανώτατων κρατικών λειτουργών και όσων έχουν εξουσία.

madata.gr

Οι “Αγανακτισμένοι” δεν τρομάζουν τον Πάγκαλο

Απαξιωτική αναφορά στους “αγανακτισμένους” πολίτες κάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Κάνει λόγο για “μόδα των τεχνολογιών” και “ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική”

Την ώρα που όλο και περισσότεροι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους ειρηνικά και ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού τους στις πλατείες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται να θεωρεί ασήμαντο αυτό που συμβαίνει στη χώρα εδώ και τέσσερις ημέρες.
Σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής” αναφέρεται απαξιωτικά στο κίνημα των “Αγανακτισμένων” πολιτών το οποίο σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι “Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινηματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook”, καθώς φαίνεται ότι οι “Αγανακτισμένοι” πολίτες δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα.
“Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ’ ό’τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι” λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: “δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ’ εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες”.
Ο κ. Πάγκαλος καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.
Να ψηφίσουν τώρα νέο εκλογικό νόμο
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση στη χώρα, καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει εδώ και τώρα νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση.
“Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο”, τονίζει ο κ. Πάγκαλος, “θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο”, τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά δηλώνει πως “αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.”
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτίθεται σε όσους προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41.
” Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια”, δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.