Επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου Θορικού με την οργάνωση συναυλίας από την ΚΑΜΕΡΑΤΑ – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Από το γραφείο τύπου της περιφερειάρχου Ρένα Δούρου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου που αφορά της συναυλία που θα γίνει στο αρχαίο θέατρο Θορικού.
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο Θορικού
Ρ. Δούρου: «Η περίπτωση του θεάτρου Θορικού αποτελεί άλλο ένα απτό παράδειγμα της αποτελεσματικής συνέργειας της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού»Το αρχαίο θέατρο Θορικού λειτουργεί ξανά με την οργάνωση συναυλίας από την ΚΑΜΕΡΑΤΑ – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα σήμερα, Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, στις 18.30, εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορτασμών για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του Νεότερου Λαυρίου.
Η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου Θορικού αποτελεί ένα ακόμη συγκεκριμένα βήμα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνέργειας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.
«Η σημασία της σημερινής εκδήλωσης είναι διπλή. Πρώτον, σηματοδοτεί την επαναλειτουργία ενός κορυφαίου χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς. Και δεύτερον, αποδεικνύει ότι μπορούν δύο φορείς του δημοσίου, η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Πολιτισμού, να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και παραγωγικά, χωρίς μεγαλοστομίες. Η περίπτωση του θεάτρου Θορικού αποτελεί άλλο ένα απτό παράδειγμα της αποτελεσματικής συνέργειας της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού», παρατήρησε η Περιφερειάρχης.
«Αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των ‘παράπλευρων απωλειών’ της κρίσης. Αντιθέτως συνιστά την sine qua non προϋπόθεση για την ανάταξη του τόπου», συμπλήρωσε η ίδια.
Η σημερινή εκδήλωση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής.

Το Γραφείο Τύπου, 11/9/15

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));


Η Καμεράτα Φίλων της Μουσικής με διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου παίζει το συγκλονιστικό μελόδραμα του G. Benda “Μήδεια ” στο αρχαίο θέατρο Θορικού . Απαγγελία απο την ηθοποιό Ειρήνη Καραγιάννη. Αφιερωμα στα 150 χρόνια του νεώτερου ΛΑΥΡΙΟΥ και στην έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου . Η παράσταση και το περιβάλλον συγκλονιστικά!
Posted by Πέτρος Φιλίππου – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής on Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

 Πρόσκληση Το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την ίδρυση του Νεότερ

Σχόλια μέσω facebook