Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια που είχαμε για ακόμα μια φορά το βράδυ της Τρίτης στην Κερατέα, αυτή τη φορά όμως για έναν ξεχωριστό λόγο: για τον τρόπο που οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για να αντιπαρατεθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις. «Οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν λέιζερ για να στοχεύσουν τους αστυνομικούς», αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνοντας ότι έτσι πλέον θα διοργανώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στον 21ο αιώνα.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η βρετανική Daily Mail, οι εικόνες που μετέφεραν τα φωτογραφικά πρακτορεία στα πέρατα του κόσμου θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα εικόνες από μία ταινία επιστημονικής φαντασίας που θα εμφάνιζε δυνάμεις του μέλλοντος να επιτίθενται σε ένα σκηνικό αποκάλυψης.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ξένων δικτύων, οι κάτοικοι της Κερατέας χρησιμοποίησαν τα στυλό – λέιζερ που είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα στην χώρα μας και ιδίως στα γήπεδα, προκειμένου να στοχοποιούν τους αστυνομικούς. Με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να μπερδέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στη νύχτα αλλά και να ορίζουν τους στόχους τους, στους οποίους στην συνέχεια επιτίθεντο με άλλα «κοινά» πολεμοφόδια, όπως πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Ακόμα και έναν κάτοικο που με… σφεντόνα επιχειρούσε να  πετύχει αστυνομικό καθοδηγούμενος πάντα από τα λέιζερ, κατάφερε να εντοπίσει ο φωτογραφικός φακός και να το καταγράψει ως μια εικόνα που συνδυάζει ταυτόχρονα το παρελθόν με το μέλλον…

http://www.star.gr/ellada_kosmos/79871