Με μεγάλη συμμετοχή εκλεγμένων και μη, νέων δημοτικών συμβούλων, ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης τα σεμινάρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχε προαναγγείλει αμέσως μετά τις εκλογές ο συνδυασμός της Δημοτικής Καινοτομίας.

 Το παρόν έδωσε και ο νέος Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς ο οποίος μίλησε στους Δημοτικούς Συμβούλους που θα στελεχώσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής αλλά και στους μη εκλεγμένους που θα χρησιμοποιηθούν σε πόστα και οργανισμούς του Δήμου Λαυρεωτικής την επόμενη πενταετία.

Τα σεμινάρια -συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την ενημέρωση όλων των Δημοτικών συμβούλων ώστε να έχουν μία ιδέα όσον αφορά τον Καλλικράτη και τους τρόπους λειτουργίας του Δήμου, αλλά και να ενημερωθούν και οι παλαιότεροι διότι πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει από την τελευταία θητεία που διετέλεσαν. Εισηγητής στα σεμινάρια είναι ο κος Νικόλαος Ταμπακίδης πρώην Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, πρώην Περιφερειάρχης και νυν σύμβουλος τοπικής Αυτοδιοίκησης με τεράστια εμπειρία και έργο στα κοινά.

Ο κος Ταμπακίδης ξεκίνησε την ομιλία του με ένα μικρό πέρασμα από το ΕΣΠΑ εξηγώντας τι ακριβώς είναι και τι μπορεί ο Δήμος να απορροφήσει από έργα και χρήματα, συνέχισε και ανέφερε τους τομείς που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας -χρημάτων που πρέπει να πραγματοποιήσει άμεσα ο Δήμος Λαυρεωτικής και η ενεργειακή ταυτότητα του Δήμου που πρέπει να είναι από τα πρώτα θέματα που θα έρθουν με πρωτοβουλία του Νέου Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Συνέχισε και κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στα σεμινάρια – συζητήσεις και να μην διστάσουν να αποτυπώνουν τις απορίες τους, ώστε μετά το πέρας των σεμιναρίων να είναι όλοι σωστά ενημερωμένοι για το τι θα βρουν μπροστά τους τη νέα πενταετία.

 O κος Ταμπακίδης δήλωσε προς όλους τους παρευρισκομένους: ¨Την νέα πενταετία που θα ακολουθήσει βάση των αρμοδιοτήτων που θα σας αναθέσει ο νέος Δήμαρχος, πρέπει να κάτσουμε και να αναλύσουμε λέξη προς λέξη το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο συνδυασμός προεκλογικά και βήμα βήμα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων. Θα είμαστε απόλυτα ειλικρινείς προς τους πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής και αν δούμε πως κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη κάποιο έργο για διάφορους λόγους, πρέπει άμεσα να βγαίνουμε και να ενημερώνουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει. Η ειλικρίνεια μεταξύ Δημοτικής Αρχής και πολιτών πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας¨.

Ο νέος Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς κατά την ομιλία του ανέφερε : ¨ Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα αυτό για την ενημέρωση- συζήτηση του συνδυασμού μας, ο σκοπός είναι να γνωρίζουν οι παλαιότεροι από εσάς τι έχει αλλάξει αλλά και οι νεότεροι να μπείτε στο κλίμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο διάστημα αυτό μέχρι να αναλάβουμε θα πραγματοποιούνται συνεχείς ενημερώσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας να κάνουμε πράξη αυτά που εξαγγείλαμε στους πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής. Ξεκινάμε ήδη αυτές τις ενημερώσεις- συζητήσεις ώστε να μπορείτε να έχετε μια πρώτη εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσετε την επόμενη πενταετία, η δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες και η συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς θα μας βοηθήσουν να κάνουμε πράξη τα έργα που έχουμε αναγγείλει στο πρόγραμμα μας.

Θέλω από όλους σας να υπάρχει ένας υγιείς διάλογος και να αποτυπώσετε όλες τις απορίες σας γιατί κανείς από εμάς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τον Καλλικράτη απ΄έξω. Θέλω να είμαστε έτοιμοι ώστε να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα που θα βρούμε μπροστά μας και να τα πετύχουμε, αλλά σε αυτό χρειάζεστε και εσείς ώστε να μεταφέρετε και να λαμβάνετε τις παρατηρήσεις των πολιτών. Θέλω από όλους σας να είστε καθημερινά δίπλα στους πολίτες και να ακούτε τα προβλήματα τους ώστε μετά από συζήτηση μαζί τους να μπορούμε να τα επιλύουμε άμεσα¨.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε διάλογος περίπου μία ώρας με απορίες των παρευρισκομένων οι οποίες απαντήθηκαν όλες αναλυτικά. Ο συνδυασμός της Δημοτικής Καινοτομίας ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα.