Την πλήρη και κάθετη διαφωνία τους με το «καταστροφικό» όπως το χαρακτηρίζουν, για τους δήμους τους, άρθρο 13 του υπό συζήτηση πολυνομοσχεδίου, καταθέτουν πέντε δήμαρχοι της ανατολικής Αττικής.


Συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης, Παιανίας – Γλυκών Νερών Σπύρος Στάμου και Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης κάνουν σαφές ότι «τυχόν υπερψήφιση του ανωτέρου άρθρου που καταπατά νομικά και θεσμικά δικαιώματα της αυτοδιοίκησης θα έχει ολέθριες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μας»!

Κάνουν σαφές ότι το συγκεκριμένο άρθρο έρχεται σε πλήρη αντίθεση «με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο επιβολής των τελών, η οποία ευνοεί επιλεκτικά συμφέροντα» και προειδοποιούν ότι «η τεράστια διαφυγή εσόδων των Δήμων μας που θα προκύψει θα έχουν εμφανή αποτελέσματα στις υποδομές αυτών και στις προσφερόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς στους δημότες μας (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός σε δημοτικούς δρόμους, σχολεία, δημοτικά γυμναστήρια, κοινόχρηστους χώρους κ.λπ.)».
Οι πέντε δήμαρχοι προχωρώντας σε μιαν αγωνιώδη έκκληση προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού της Αττικής τους ζητούν να προτάξουν την πολιτική τους ισχύ για να υπερασπιστούν το δίκαιο του τόπου τους.
«Δεν είναι δυνατόν τα συμφέροντα των εταιριών να μπαίνουν επάνω από τα συμφέροντα των πολιτών. Θέλουμε να ελπίζουμε πως, συναισθανόμενοι την τεράστια απειλή για την επιβίωση και την ευημερία του τόπου μας, θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα καταψηφίσετε το εξαιρετικά επιζήμιο αυτό νομοθέτημα που επιδιώκει να φτωχοποιήσει τους Δήμους μας» καταλήγουν στο ψήφισμα διαμαρτυρίας τους οι πέντε δήμαρχοι.