Απο΄το http://blogs.sch.gr/gymlavri  αντιγράφουμε το κείμενο και τις φωτογραφίες από την επίσκεψη παιδιών του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου στο ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους):   http://www.skep.gr/ :


  Στις 31 Μαρτίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία. Εκεί ο ΣΚΕΠ (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) οργανώνει εδώ και λίγα χρόνια βιωματικά εργαστήρια φέρνοντας σε επαφή παιδιά από ειδικά σχολεία με όλους εμάς.
Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία.

Μιλήσαμε με τον Παναγιώτη και το Στέφανο για το πώς αντιμετωπίζουν την αναπηρία στην καθημερινότητά τους και δημιουργήσαμε μαζί με τα παιδιά από τα ειδικά σχολεία.
Ζωγραφίσαμε σε μπλουζάκια, φτιάξαμε κολλάζ με πίνακες Ελλήνων καλλιτεχνών και παίξαμε Bocce, ένα από τα αθλήματα των Special Olympics.

Και βέβαια δεν μπορούσαμε και να μην κάνουμε μια σύντομη βόλτα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου σχολιάσαμε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.    Θα μας μείνουν αξέχαστα τα πρόσωπα των καινούριων μας φίλων, που μας έδωσαν την αγάπη τους τόσο απλόχερα και δέχτηκαν να μοιραστούν μαζί μας το ταλέντο τους.

http://blogs.sch.gr/gymlavri