Νύχτα ήρθαν – νύχτα θα φύγουν
Χθες κυκλοφόρησε παντού, ακόμα και σε τηλεοπτικά κανάλια, πως η Διοίκηση των δυνάμεων κατοχής των ΜΑΤ της Κερατέας σκέφτεται να αποσύρει τις φρουρές των μεγαλοεργολάβων από την περιοχή και να αναμείνει τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως νύχτα ήρθαν την 11η Δεκεμβρίου, έτσι και νύχτα θα φύγουν, σαν δαρμένοι κλέφτες που τελικά δεν κατόρθωσαν να διακορεύσουν την τιμή και το σθένος των κατοίκων της Κερατέας!!!
Χαράς Ευαγγέλιο…δε λέω.
Αλλά, μανάρια μου, δεν πρέπει να γελιόμαστε.
Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι η παραμονή ή μη των ΜΑΤ στην περιοχή μας.
Ο αγώνας μας είναι και θα είναι να μην έρθει εδώ ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ ή οποιοδήποτε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.
Ο αγώνας μας είναι και θα είναι να παραμείνει η πόλη μας καθαρή και αμόλυντη, το Οβριόκαστρο και η Κερατέα να παραμείνουν ένας τόπος πολιτισμού και η Κερατέα να συνεχίσει να είναι φάρος της ελευθερίας και του πανεθνικού αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Για το λόγο αυτό πρέπει εμείς, οι κάτοικοι που εδώ και 75 ημέρες ενωμένοι σαν μία γροθιά αντιστεκόμαστε στην παράνομη και άδικη κατοχή της πόλης μας, να συνεχίσουμε την παρουσία μας στα μπλόκα και μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη ΜΑΤεζα. Και για το λόγο αυτό πρέπει ο ελληνικό λαός να συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αγώνα μας με έργο και με πράξη για να δείξουμε στους έχοντες την εξουσία πως σε μία δημοκρατία ο λαός έχει τον τελευταίο λόγο, όχι κάθε τέσσερα χρόνια στις εκλογές, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε, αλλά καθημερινά και στα ζητήματα που τον απασχολούν.

Προτείνω λοιπόν η τοπική αρχή να δημιουργήσει στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το “Άπαρτο Κάστρο” ένα διαρκές Μουσείο του Αγώνα με διαρκή έκθεση στοιχείων και ντοκουμέντων για το δίκαιο του αγώνα μας, όπου θα μπορούμε να συναντιόμαστε καθημερινά, όπως κάνουμε εδώ και τόσα ημερόνυχτα, και να περιφρουρούμε την περιοχή μας μέχρι οριστικής λύσης του θέματος και απόσυρσης του αναίσχυντου Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Η αποχώρηση των ΜΑΤ δεν πρέπει να μας βυθίσει στο λήθαργο της ευτυχίας. Είναι ίσως απλά ένα ακόμα κόλπο των ανεγκέφαλων φερεφόνων για να μας εξαπατήσουν και να επιτύχουν το στόχο τους με ύπουλο και άνανδρο μέσο, όπως εξάλλου το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

Μην ξεγελιόμαστε, τα ΜΑΤ και  οι ανεγκέφαλοι παγκαλοδίαιτοι που βρίσκονται πίσω από αυτά, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους τόσο εύκολα. Μην πέσουμε στην παγίδα τους και ξαφνικά βρεθούμε  προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ο Αγώνας συνεχίζεται….κερδήθηκε – ίσως – μία μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται!!
Κουράγιο αδέλφια, η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί και η Κερατέα θα βγει κερδισμένη, αφού όλοι οι κάτοικοι είναι ενωμένοι με ένα σύνθημα:
ΟΧΙ ΧΥΤΑ – ΟΧΙ ΧΥΤΥ – ΟΧΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ στην Κερατέα!
λαυριωτική