Τράπεζα Αίματος Κερατέας: Αιμοδοσία – δωρεά μυελού των οστών

Από την Τράπεζα Αίματος  Κερατέας λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γίνε δωρητής μυελού των οστών – δώσε ελπίδα ζωής στο συνάνθρωπο σου!
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία παράλληλα με την καθιερωμένη πλέον συλλογή δεκάδων πολύτιμων φιαλών αίματος αναλαμβάνει ο σύλλογος αιμοδοτών Κερατέας.  Η τράπεζα αίματος επεκτείνεται στον τομέα της λήψης δειγμάτων για δωρεά μυελού των οστών, προτρέποντας τους εθελοντές αιμοδότες να κάνουν ένα ακόμη βήμα ανιδιοτελούς προσφοράς που θα μπορούσε όχι απλώς να σώσει έναν συνάνθρωπό μας, αλλά πραγματικά να του χαρίσει τη ζωή!

Η λήψη δειγμάτων για δωρεά μυελού των οστών θα γίνει παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 23 Αυγούστου  στην αίθουσα του  ΚΑΠΗ Κερατέας, από τις 08:30΄το πρωί έως και τις 13:30΄. Οι εθελοντές θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την Αστυνομική τους Ταυτότητα.  
Η συμβολή και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί ο μυελός των οστών τους, το “εργοστάσιο” που φτιάχνει το αίμα τους, είναι ανεπαρκής, έχει καταστραφεί ή έχει διηθηθεί από κακοήθη κύτταρα. Η εξέλιξη τα επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε όλους εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.
Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.
Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας.
Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Και είναι στο χέρι μας να τους σώσουμε!

Σχόλια μέσω facebook