Έκρυβαν μέσα στο σπίτι τους έναν αρχαιολογικό θησαυρό… Μετά από ανώνυμη καταγγελία αστυνομικοί εισέβαλλαν σε σπίτι στα Καλύβια Αττικής , όπου διέμενε ζευγάρι συνταξιούχων και συγκεκριμένα ένας 71χρονος και η 67χρονη σύζυγός του και έμεινα έκπληκτοι … 
Photostories

Μέσα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 26 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται πολλά σε περιόδους π.Χ. καθώς και: μια εικόνα της Παναγίας που φέρει χρονολογία 1764, πέντε κυρτά σπαθιά εκ των οποίων το ένα φέρει αραβική επιγραφή, επτά θήκες σπαθιών, δύο ίσια σπαθιά με την επιγραφή “βασιλικός ελληνικός στρατός” , δύο πιστόλες, δύο όμοια πιστόλια με χρονολογία 1579, δυο τυφέκια και μια ξιφολόγχη τυφεκίου με δερμάτινη θήκη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη γυναίκα ενώ ο άνδρας αναζητείται με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί “προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία και την Τετάρτη (16/02) έγινε έφοδος στο σπίτι παρουσία εισαγγελέα στο Λαγονήσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλυβίων.

Σύμφωνα με αρχαιολόγο της Β΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αττικής, σχεδόν όλα εμπίπτουν στις διατάξεις του προστατευτικού νόμου περί αρχαιοτήτων.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Τμήμα Λαυρίου, ενώ η 67χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/310432.html